Als u wordt gestalkt

Wat politie, de hulpverlening en rechtshulp voor u kunnen doen - Informatie voor slachtoffers en omstanders

publicatie - juli 2015
Als u wordt gestalkt

Veel mensen krijgen te maken met stalking. Misschien overkomt het u ook. Dan heeft u te maken met een iemand die u regelmatig lastigvalt. Het kan gaan om uw ex-partner, maar ook om iemand die u vaag kent, via uw werk of een andere situatie.

Stalking kan allerlei gevolgen hebben. Het kan u irriteren, boos of haatdragend maken, maar ook bang of beschaamd. U durft dan bijvoorbeeld steeds minder over straat. U voelt zich bespied. U durft de telefoon niet meer op te nemen. Misschien neemt u maatregelen om uzelf en uw kinderen en familie te beschermen.

Kortom: u voelt zich niet meer veilig. En natuurlijk wilt u dat de stalker stopt. De politie kan u hierbij helpen. In deze brochure leest u meer over wat ‘stalking’ is, wat de politie ertegen doet en wat u kunt verwachten van rechtsbijstand en andere hulpverlening.

Let op: Deze folder is alleen als download beschikbaar.

Auteur:Thérèse Evers, aangepast i.s.m. Bianca Voerman en Cleo Brandt, recherche-psychologen en landelijk expert stalking Nationale Politie en Eltjo Lenting, landelijk beleidscoördinator huiselijk geweld en de Politietaak.
Uitgever:Movisie
Jaar van uitgave:2015
Aantal pagina's:24
Prijs:€0,-
Downloads
Als-u-wordt-gestalkt-2015
Kennisdossier