Zelfhulpboek 'De weg naar herstel'

Een zelfhulpboek voor wie werkt aan zijn eigen herstel

publicatie - juni 2013

Met het zelfhulpboek 'De weg naar herstel' kunnen cliënten met psychische problemen aan hun eigen herstel werken. Het boek bevat o.a. oefeningen, suggesties, creatieve uitingen en manieren om stress te verminderen. Door stukjes te lezen, vragenlijsten in te vullen en oefeningen te maken helpt het boek cliënten om gemotiveerd te blijven en hen te leiden door processen waarin zij zichzelf vragen stelen, ontdekken en plannen maken voor waar zij met hun leven naartoe willen.

Het is geschikt voor zowel individueel gebruik als in groepen en hoeft niet van voor tot achter doorgenomen te worden. Het kan in willekeurige volgorde worden gebruikt.

‘De weg naar herstel’ is de Nederlandse uitgave van ‘Pathways to Recovery’; wat door het centrum voor Psychiatrische Rehabilitatie is benoemd als een van de top drie herstelwerken in de USA. Het is bedoeld voor cliënten, in zorg bij een ggz-instelling, en bevat tips die gebruikt worden om leren vooruit te kijken, doelen te stellen voor het leven en dromen te realiseren. Het richt zich niet op psychiatrische symptomen of behandelingen.

Cliënten van GGZ NHN kunnen het boek gratis gebruiken. Anderen kunnen het boek bestellen via Drukkerij de Dijk in Heiloo: drukkerijdedijk@ggz-nhn.nl. Kosten voor het boek zijn € 19,95 per stuk.
 

Uitgever:GGZ Noord-Holland-Noord
Jaar van uitgave:2013