RSS feeds

Wat is RSS?

RSS staat voor really simple syndication en is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van veranderingen (nieuws) op websites. Iemand die zich abonneert op een RSS-feed krijgt automatisch en direct een melding van veranderingen op een van de favoriete websites. Niet alle sites hebben RSS-feeds. RSS is vooral interessant bij websites die frequent worden bijgewerkt, zoals nieuwssites, communitysites en weblogs.

MOVISIE heeft nieuws- feeds die gebaseerd zijn op RSS. Daarbij zijn de titel en de eerste regels van nieuwsberichten te lezen. Wie klikt op het bericht komt uit op het volledige bericht op de MOVISIE-site.

Wat heb ik nodig om van de RSS-feed gebruik te maken?

Een RSS-feed is te lezen in een reader. Moderne browsers - zoals Explorer, Firefox en Safari - beschikken over een reader. U kunt ook een reader gebruiken die online wordt aangeboden op het internet. Voorbeelden daarvan zijn:

Hoe ontvang ik MOVISIE-nieuws?

Maakt u gebruik van Internet Explorer (7.0) of Firefox, dan kunt u klikken op het icoontje in de taak-balk of in de adres-balk van uw browser. De link wordt dan automatisch opgenomen als nieuws-feed.

Wilt u de nieuws-feeds van MOVISIE ontvangen in de RSS-reader die u op uw pc geïnstalleerd heeft? Klik dan met de rechtermuisknop op een van de links en kies voor "Snelkoppeling kopiëren". Plak vervolgens de link in uw RSS-reader.