Samen zorgen

Goed samenwerken met je cliënt en mantelzorger; hoe doe je dat? Het vraagt om luisteren naar elkaar. Goede gesprekken en aan de slag gaan met wat je hoort van de ander. Dat kan gaan om het tijdstip van opstaan, afspraken rondom zorghandelingen of de wens van de mantelzorger om iedere woensdag een middag voor zichzelf te hebben. Hoe kun je hier als professional oog voor hebben? En hoe zorg je dat je goed samenwerkt met cliënt én mantelzorger?

Traject: Word samen het Team van de Toekomst!

Als zorgorganisatie bied je graag goede zorg die aansluit bij de wensen van je cliënt en zijn netwerk. En dat lukt alleen als je goed samenwerkt met mantelzorgers, vrijwilligers en de cliënt zelf. Met dit Team van de Toekomst-traject zorg je dat je als organisatie klaar bent voor die samenwerking!

Publicatie: Samen zorgen - een zorg minder

Tien verhalen die laten zien hoe belangrijk het is voor cliënten om de regie te houden over hun eigen leven. Maar ook voor mantelzorgers! Movisie sprak met tien bewoners van zorgorganisatie Savant en hun mantelzorgers. Een mooie verscheidenheid aan mensen. Lees over wat zij belangrijk vinden in de zorg en in hun leven. Bekijk deze publicatie
 

Spel: Ken je mij?

Dit spel helpt je als beroepskracht om een goed gesprek aan te gaan met je cliënt en zijn of haar mantelzorger. Kom alles van elkaar te weten! Van jullie ideeën over de taakverdeling en communicatie tot wat je écht belangrijk vindt in het leven. Ken je mij? is heel geschikt om te spelen als je de zorg evalueert.

Meer weten

Binnen je organisatie toe aan een betere samenwerking tussen professional, cliënt en mantelzorger? Of heb je vragen over dit onderwerp? Wij denken graag mee. Neem contact op met Ilse Zwart (i.zwart-olde@movisie.nl of 030 789 20 24) of Anouk Poll (a.poll@movisie.nl of 030 789 20 99).