Senior communicatieadviseur (36 uur)

Communicatie is je passie en je hebt stevige ervaring als communicatieadviseur. Je bent geïnteresseerd in sociale vraagstukken en bekend met de sector zorg en welzijn, het krachtenveld en de ontwikkelingen die daar spelen. Je bent in staat strategische verbindingen te leggen tussen de verschillende thema’s van Movisie. Je weet de inhoud en ons aanbod te vertalen naar de behoefte van de klanten en doelgroepen en deze gericht in de markt te zetten. Je bent een inspirerende en overtuigende gesprekspartner voor interne opdrachtgevers, externe partners en je collega's.

Het sociale domein is enorm in beweging. Dit vereist een scherpe positionering, een goede aansluiting bij de regionale (kennis-) infrastructuur en een uitstekend zicht op de wensen van klanten en doelgroepen. En het vraagt om medewerkers met ondernemingszin.

Ben jij die strategische, resultaatgerichte en overtuigende communicator met gevoel voor marketing?

Dan hebben wij een baan voor je als:

Senior communicatieadviseur (36 uur)

Je gaat werken voor de teams Cliëntenparticipatie/democratische vernieuwing en Inclusie en diversiteit (met focus op LHBTI-emancipatie). Daarnaast kan je ook worden ingezet op corporate communicatietaken. Samen met deze teams bepaal je de communicatiekoers en -strategie en stel je prioriteiten. Daarbij staat  impact, de aansluiting bij de doelgroep en klanten en het benutten van marktkansen centraal. Hoewel je in een specifiek team werkt, werk je vanuit verbinding met andere teams en thema’s en het brede label Movisie.

Communicatie is decentraal georganiseerd, de meeste adviseurs werken rechtstreeks in en voor de 10 inhoudelijke teams. Een aantal van hen werkt specifiek voor corporate communicatie of is online specialist. In totaal werken 13 communicatieadviseurs en -medewerkers bij Movisie. Met elkaar zorgen we voor de in- en externe communicatie van Movisie en bewaken we de onderlinge verbinding, zowel in aanpak, strategie als kennis.

Wat wordt jouw rol?

Je:

 • ontwikkelt communicatiestrategieën, adviseert over de communicatie-aanpak, het vermarkten van projecten en producten en zorgt voor de uitvoering daarvan. Het betreft zowel in- als externe trajecten.
 • leidt strategische communicatieprojecten en ondersteunt en adviseert bij acquisitietrajecten.
 • onderhoudt actief contact met de media en werkt structureel met ze samen.
 • ontwikkelt, onderhoudt en begeleidt de totstandkoming van on- en offline communicatiemiddelen en inzet van sociale media.
 • schrijft en redigeert (on- en offline) artikelen, webteksten, blogs en publicaties.
 • initieert en organiseert debatten, evenementen en bijeenkomsten.

Jij biedt ons

 • wo/hbo werk- en denkniveau, minimaal een afgeronde hbo (marketing-)communicatieopleiding.
 • minimaal vijf jaar ervaring in een strategische communicatiefunctie.
 • bij voorkeur ervaring binnen de sector zorg en welzijn en/of (gemeentelijke) overheid.
 • een strategisch talent voor samenwerking met landelijke en regionale stakeholders.
 • ervaring met het zelfstandig leiden van strategische communicatieprojecten.
 • ervaring met het succesvol in de markt zetten van (kennis-)producten.
 • ervaring met het omgaan met de pers.
 • redactionele en schrijfvaardigheden.
 • ervaring met ontwikkeling en onderhoud van digitale middelen, sociale media en (online) marketing.

Wij bieden jou

 • een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • een salaris conform de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in salarisschaal 10, minimaal €2.889 en maximaal €4.333 bruto bij 36 uur per week. Daarnaast is er een individueel Keuzebudget van circa 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget.
 • een aanstelling voor een jaar. Verlenging is mogelijk bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.

Geïnteresseerd?

Stuur dan uiterlijk 5 april een mail met je motivatie en je cv naar sollicitatie@movisie.nl. Vermeld in het onderwerp 'Sollicitatie senior communicatieadviseur'. De 1e ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats tussen 10-13 april. De tweede ronde tussen 17-23 april. Voor vragen kun je contact opnemen met Nienke van Helden, teamcoach Communicatie, 030-789 22 72 of n.vanhelden@movisie.nl.

Movisie hecht aan een divers samengesteld personeelsbestand. Mensen met een beperking, een migratie- of vluchtelingenachtergrond worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Werken bij Movisie

Movisie is het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor kennis en aanpak van sociale vraagstukken. Wij werken aan een samenleving waarin iedereen zijn kwaliteiten en vaardigheden zo goed mogelijk kan inzetten.

Voor overheden, burgers, professionals en hun organisaties ontwikkelt, verzamelt en verspreidt Movisie diepgaande en praktijkgerichte kennis. Door onze kennis en ervaring ook in de praktijk toe te passen, zorgen we voor een voortdurende verbinding tussen de werelden van beleid, wetenschap en praktijk. Movisie laat kennis stromen.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.