Handige tools om verbinding te maken

Digitale communicatie in de thuiszorg
De publicatie ‘Digitale communicatie in de thuiszorg’ van Expertisecentrum Mantelzorg en de Vrije Universiteit Amsterdam laat zien wat de voordelen van digitale communicatie zijn, welke systemen er zijn en in welke situaties deze systemen het meest geschikt zijn. »

Online platform CarenZorgt
CarenZorgt is een online platform voor mantelzorgers en professionals om elkaar op de hoogte te houden. Lees hier de ervaringen van Sensire met dit platform. »

Toolkit implementatie van digitale middelen in de zorg
Ben je bestuurder, manager of beleidsmedewerker en wil je als organisatie digitale middelen toepassen in te praktijk? Vilans maakte een toolkit voor de implementatie van digitale middelen in de zorg. »

Samenwerkingsplatforms voor en door mantelzorgers
Er bestaan ook samenwerkingsplatforms voor en door mantelzorgers, speciaal bedoeld om informatie uit te wisselen als er meerdere mantelzorgers betrokken zijn. Ook zorgmedewerkers kunnen hierin toegelaten worden, maar voorop staat dat alle mantelzorgers direct met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld Familienet of Myinlife.

Wil je op een creatieve manier online met elkaar aan de slag?
Voor teams die graag visueel werken, zijn platforms als Miro en Mural erg handig. Hier kun je bijvoorbeeld brainstormen op een gezamenlijk ‘whiteboard’ dat digitaal door iedereen bijgewerkt kan worden. Let op: dit vraagt wel iets meer van de digitale vaardigheden van de deelnemers. Een goede instructie is dan ook wenselijk.