Aantrekkelijke voorlichting over seksuele diversiteit

RAINBOW lespakket voor BO- en VO-scholen

11 april 2018

Het RAINBOW lespakket maakt seksuele diversiteit bespreekbaar op zowel BO- als VO-scholen. De films zijn een mooie aanleiding om het onderwerp in de klas te behandelen.

Wat levert het RAINBOW lespakket op?

Uit onderzoek blijkt dat korte filmpjes een stimulans zijn voor het bespreekbaar maken van diverse taboes en homofobie. Met dit lespakket voor BO- en VO-scholen kunnen leerkrachten en docenten seksuele diversiteit bespreekbaar maken en acceptatie bevorderen.

Docenten zijn enthousiast over het RAINBOW lespakket, dat het geven van voorlichting over seksuele diversiteit een stuk aantrekkelijker maakt.

Hoe werkt het RAINBOW lespakket?

Het lespakket is afgestemd op leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. COC Amsterdam maakte een selectie van negen films, in samenwerking met jeugdfilmspecialisten. De films sluiten zoveel mogelijk aan bij de dagelijkse realiteit van jongeren.

Het RAINBOW lespakket bestaat uit:

  • een DVD met 9 korte films: animaties, documentaires, speelfilms;
  • een docentenhandleiding;
  • materiaal voor leerlingen.

Docenten kunnen het materiaal bestellen op de website van het COC.

Uitvoerende organisatie

COC Amsterdam
cocamsterdam.nl

Ontwikkelaar

COC Amsterdam werkte voor dit Europese project samen met zeven landen en is in Nederland de vertegenwoordigende partner van dit project. Meer informatie vindt u op RainbowProject.eu.

Contact

E info@cocamsterdam.nl