Als LHBT wel of niet uit de kast?

Theatervoorstelling Boys don't cry

11 april 2018

Een voorstelling over twee vrienden die veel gevoelens met elkaar delen maar één van de twee durft niet voor zijn homoseksualiteit uit te komen uit angst om de vriendschap kapot te maken. Boys don't cry is een op waarheid gebaseerd verhaal. Tevens is er een ondersteuningswebsite voor docenten en leerlingen beschikbaar.

Wat is het en wat doet het?

Boys don't cry is een voorstelling die een verhaal verteld over vriendschap, identiteit, geloof en kanker. Een coming-of-age voorstelling over twee vrienden die samen opgroeien in Oost-Nederland. Beide jongens zijn anders dan de andere jongens uit het dorp. Gevoeliger, geloviger, kwetsbaarder. Maar: "dat maakt hun geen flikker uit!" Samen maken ze het ene na het andere avontuur mee. Betere vrienden dan Jules en Boudewijn zijn er niet. Ook al betekent dat, dat een van de twee liegt om zijn ware identiteit te verbergen, uit angst de vriendschap kapot te maken.

Wat levert de tool op?

De voorstelling maakt de thema's homoseksualiteit en kanker onder jongeren bespreekbaar

Hoe werkt het?

Scholen kunnen de voorstelling bekijken in het theater. Daarna gaan zij in de veiligheid van het klaslokaal in bijzijn van mentor/docent in nagesprek met een COC-voorlichter. Acteurs en regisseur komen, indien mogelijk de klassen langs om vragen te beantwoorden over de voorstelling. Tevens is er een website beschikbaar met een voor les en verwerkingsmateriaal.

Wat zijn succesfactoren?

Naast de thema's homoseksualiteit en kanker komen de thema's vriendschap, religie, scheiding, pesten, drank&drugs en geestelijke gezondheid aan de orde. Hierdoor herkent iedereen wat van zichzelf in de voorstelling.

Met wie wordt er samengewerkt?

Samenwerkingspartner met Koploper-gemeente Zwolle en het COC

Website

http://www.tenproducties.nl/brandproducts/boys-dont-cry/

Uitvoerende organisaties

Theater Educatie Nederland producties
Mail: info@tenproducties.nl