Uw netwerk in kaart met de KOOK-methode

14 februari 2013

De KOOK methode is een goede oefening om door uw contacten te gaan. U deelt uw contacten in op basis van een schema, waarmee u inzicht krijgt in hoeveel relaties u hebt en wat de waarde van die relaties is. Dat maakt het makkelijker om te bedenken in welke relaties u meer of minder zou moeten investeren.

Nadat u de contacten in een schema hebt ingedeeld, krijgt u zich op hoe u om zou moeten gaan met die contacten. Contacten die belangrijk zijn en dichtbij staan, daar moet u goed bij blijven. U bent namelijk aan het koken, u proeft, bedenkt wat er nog bij moet en of u op het goede spoor zit. Zorg voor veelvuldig contact en blijf erbij.

Dat is wezenlijk iets anders dan een contact dat u op temperatuur moet houden: dan komt u af en toe kijken of het nog goed gaat, of het gas nog brandt of dat de vlam niet per ongeluk is uit gegaan.

Contacten die wel belangrijk zijn, maar ver weg staan zal u moeten opwarmen. Ook daar moet u bij blijven, maar alleen even snel het gas opdraaien kan tot aanbranden leiden. En tot slot: het koelvak spreekt natuurlijk voor zich… In deze relaties kunt u beter niet te veel investeren. De contact staan ver bij u vandaan en zijn onbelangrijk. In het koelvak dus.

Ontwikkelaar

Movisie

Downloads

KOOK-methode.pdf 44.05 KB