Ken Mij. Poster en fotoboek met persoonlijke voorkeuren

tools - 11 december 2015

In een fotoboek en op een poster staan de persoonlijke voorkeuren van een cliënt met  een verstandelijke beperking duidelijk uitgebeeld. Kennis en begrip van wensen en keuzen zorgen ervoor dat de cliënt meer bepaald hoe anderen hem helpen. Dit bevordert de eigen regie van de cliënt.

Voorkeuren verbeeld

KEN MIJ is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking die extra ondersteuning nodig hebben bij het communiceren over hun meest elementaire wensen en keuzes. KEN MIJ ondersteunt cliënten om gezien, gekend en in hun eigenheid gerespecteerd te worden. Het stelt de mensen om de cliënt heen in staat hem beter te leren kennen en begrijpen. Begeleiders kunnen hun ondersteuning beter afstemmen op de wensen en behoeften van de cliënt. De relatie met vrienden en familie kan verdiepen doordat ze elkaar beter begrijpen.

Boekje en poster 

Samen met familie en begeleiding denkt de cliënt na over zijn keuzes, wensen en behoeften. Deze worden met afbeeldingen en foto's in een boekje en poster verwerkt. Bijvoorbeeld: wat eet hij het liefst, van welke muziek houdt hij en hoe wil hij dat andere mensen met hem omgaan.
Het boekje en de poster zijn aanwezig op de kamer van de cliënt. De poster maakt dat iedereen snel kan zien wat de cliënt graag doet, wat hij lekker vindt, en wat hij niet fijn vindt. In het boekje staat meer informatie afgebeeld, om een nog beter beeld van de cliënt te kunnen krijgen.
 

Ook KEN MIJ gebruiken?

Instellingen die ook KEN MIJ willen gaan gebruiken, kunnen de KEN MIJ productmap bij Abrona kopen en kost € 149,50 ex btw.
De productmap bevat:
• een USB-stick met een film, een introductiefilm, wordsjablonen met invulprogramma en digitale documenten
• voorbeeldposter, voorbeeldboekje, brochure met tips en trucs

Met de inhoud van de map kunnen KEN MIJ producten gemaakt worden voor een onbeperkt aantal cliënten.
De afdeling Post en Papier van Abrona kan de ingevulde posters en boekjes desgewenst verwerken (printen, lamineren, tot boekjes verwerken). Voor prijsopgave: Post.en.Papier@abrona.nl

Meer informatie

Kijk op KEN MIJ voor meer informatie.
In de folder KEN MIJ staat meer uitleg over het instrument.

Ontwikkelaar

Abrona Medezeggenschap

Contact

Lijsbeth Uiterwijk
Janneke Geerse
Abrona Medezeggenschap en Cliëntenparticipatie
E kenmij@abrona.nl