Software voor het 8-fasenmodel

tools - 8 april 2013

Conclusion ICT Projects levert softwarepakketten voor het 8-fasenmodel. Met dit pakket is het mogelijk om een goede cliëntrapportage bij te houden. Movisie hoopt daarmee organisaties die werken met het 8-fasenmodel de optimale ICT-ondersteuning te garanderen.

Het 8-fasenmodel onderscheidt acht fasen in het individuele begeleidingstraject. Elke fase kent specifieke doelen, werkwijzen en instrumenten. Er worden ook acht leefgebieden onderscheiden. Deze staan centraal in het begeleidingstraject en brengen structuur in de rapportage en de begeleiding. Het 8-fasenmodel wordt inmiddels door zo’n 75% van alle opvanginstellingen gebruikt.

Speciale software

Met speciaal ontwikkelde software kan het 8-fasenmodel ingezet worden als toepassing bij cliëntrapportages. Per cliënt kan een persoonsbeschrijving, een begeleidingsplan en een evaluatie worden ingevoerd. De namen van de acht leefgebieden kunnen worden aangepast aan de situatie in de organisatie.

Het softwarepakket

Het pakket van Conclusion ICT Projects is ontwikkeld om het werken met de sjablonen van het 8-fasenmodel te vergemakkelijken. Naast registratie van algemene cliëntgegeven is het in dit programma mogelijk per cliënt de persoonsbeschrijving, het begeleidingsplan en de evaluatie in te voeren. Alle dossiers worden onder de cliëntnaam bewaard. Door de uitgebreide mogelijkheden bent u verzekerd van een volledige rapportage. U kunt de namen van de acht leefgebieden wijzigen, zodat het programma wordt aangepast aan de omstandigheden van specifieke cliënt. Met de optie archivering kun u van dossiers tussentijdse momentopnames vastleggen waardoor u een compleet beeld heeft van het verloop van de begeleiding.

Naast het 8 fasenmodel kunt u met het programma, voor uw organisatie en per cliënt een uitgebreid dagjournaal bijhouden zodat u een compleet digitaal pakket heeft in het begeleiden van uw cliënten. Het softwarepakket, dat is uitgegeven in 2011, is ook geschikt voor netwerkgebruik.

Bekijk de flyer.

Meer weten?

Tegen meerprijs kan het pakket voor u op maat worden gemaakt. Meer weten? Neem dan contact op met de leverancier.

Uitvoerende organisaties

Conclusion ICT Projects

Ontwikkelaar

Conclusion ICT Projects in samenwerking met Movisie

Contact

Conclusion ICT Projects
Herculesplein 80
3584 AA Utrecht
030 2193 860
info@conclusion-ip.nl
www.conclusion.nl