Online training: #DatMeenJeNiet!

Online discriminatie herkennen en tegengaan

Hoe herken je een discriminerend bericht op sociale media? En hoe kan je in actie komen als je haat of discriminatie ziet online? Deze e-learning biedt bijvoorbeeld docenten of jongerenwerkers praktische handvatten om met het onderwerp online discriminatie aan de slag te gaan.

Je komt meer te weten over de verschillende vormen van discriminatie en hoe je deze online kunt herkennen. Vervolgens leer je hoe je ervoor zorgt dat jij je goed blijft voelen als je online in actie komt en wat het nut is van ingrijpen. Daarnaast reflecteer je op je eigen diversiteit. Tot slot ontdek je de verschillende acties die je kunt ondernemen tegen online discriminatie en de mogelijke gevolgen daarvan. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag.

Voor docenten en begeleiders is er een handleiding met tips en werkvormen om met jongeren aan de slag te gaan met e-learning als online trainingsmateriaal.

Bekijk de handleiding

Kosten: Gratis
Duur: 90 minuten

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Naar de online training

Voor wie?

Iedereen die met jongeren werkt, zoals docenten en jongerenwerkers

Beoogde resultaten

Na het doorlopen van deze cursus:

  • weet je meer over de verschillende vormen van discriminatie;
  • kun je deze online herkennen;
  • heb je meer inzicht in je eigen diversiteit;
  • ken je het nut van online ingrijpen;
  • weet je hoe je kunt zorgen dat jij je goed blijft voelen als je online in actie komt;
  • heb je ontdekt wat je allemaal kunt doen tegen online discriminatie;
  • kun je zelf op een doordachte manier aan de slag.

Accreditatie

Geen accreditatie.