Online training: Objectief werven en selecteren

Vind talent zonder vooroordelen

Hoe vind je de juiste persoon voor een vacature? Uit onderzoek blijkt dat de mensen die werven en selecteren vaak afgeleid worden door zaken die niets te maken hebben met competenties of kwaliteiten. Zoals hoe iemand eruitziet, wat voor kleding iemand draagt, leeftijd of een accent. Dit kan je voorkomen door op objectieve wijze te werven en selecteren. In deze e-learning van Movisie en SER Diversiteit In Bedrijf leer je meer over de methode objectief werven en selecteren.

Objectief werven en selecteren betekent dat je met name focust op de competenties (kennis, vaardigheden en houding) van de kandidaat. Door dit zo objectief mogelijk te doen, vind je de kandidaat die het meest geschikt is voor de functie. Deze methode staat centraal in deze e-learning.

Objectief werven en selecteren heeft meer voordelen. Het zorgt ervoor dat kandidaten gelijkere kansen krijgen. Movisie- expert Hanneke Felten: ‘Het bieden van gelijke kansen is heel belangrijk. Hoewel discriminatie in Nederland bij de wet verboden is, zien we het nog steeds veel gebeuren in werving en selectie. Om werkgevers te verplichten een werkwijze op te zetten om gelijke kansen te creëren op de arbeidsmarkt, werd het wetsvoorstel Wet Toezicht op gelijke kansen in werving en selectie gedaan. Helaas is de wet niet aangenomen. Daarom is het nog belangrijker dat werkgevers hier zelf stappen in zetten.’

In de e-learning leren werkgevers op objectieve wijze te werven en selecteren. De e-learning is met name gericht op mkb-ers en de focus ligt op organisaties zonder grote hr-afdeling. Er zijn praktische tools om objectief werven en selecteren makkelijk toe te passen in je eigen organisatie. De nadruk ligt op ‘doen’, hoewel er ook informatie en kennis in de e-learning te vinden is. De e-learning wordt ontwikkeld door Movisie en SER Diversiteit in Bedrijf. Mkb-ers die na aanleiding van de e-learning nog vragen hebben, kunnen op maat advies krijgen van de adviseurs van Diversiteit in Bedrijf.

Kosten: Gratis
Duur: 60 minuten

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Online training: Objectief werven en selecteren

Voor wie?

Werkgevers en hr-professionals in het mkb.

Beoogde resultaten

Na het doorlopen van deze cursus heb je:

  • kennis over de wettelijke verplichtingen rond objectief werven en selecteren;
  • begrip van de voordelen van gelijke kansen in werving en selectie;
  • inzicht in de huidige status van je organisatie op dit gebied;
  • toegang tot tools om objectief te gaan werven en selecteren;
  • een stappenplan en planning voor de implementatie.

Accreditatie

Deze training is niet geaccrediteerd. Je ontvangt na afronding een bewijs van deelname.