Online training: Polarisatie herkennen, aanpakken en voorkomen

Polarisatie in wijken kent verschillende stadia, oorzaken, betrokken groepen en verschijningsvormen. Je leert in deze e-learning hoe je kunt voorkomen dat ongemak en kleine ergernissen tussen groepen escaleren tot spanningen en incidenten.

Werk met een casus en ontdek hoe je als gemeente of buurtprofessional vroegtijdig polarisatie op buurtniveau signaleert en kunt verminderen. En hoe je op gestructureerde wijze signalen van spanningen kunt analyseren en bespreken met collega’s.

Kosten: Gratis
Duur: 60 minuten

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Polarisatie herkennen, aanpakken en voorkomen

Voor wie?

Deze e-learning is bedoeld voor buurtprofessionals en ambtenaren binnen zowel het sociaal- als het veiligheidsdomein. Verder kan iedereen die wil leren over polarisatie deze e-learning gratis volgen.

Beoogde resultaten

  • Met deze e-learning leer je om polarisatie op wijkniveau vroegtijdig te herkennen en op een gestructureerde manier te analyseren.
  • Je leert welke verschijningsvormen en fasen polarisatie kan hebben, en welke oorzaken, risico-, trigger- én beschermingsfactoren er zijn voor polarisatie.
  • Tevens leer je welke oplossingen mogelijk zijn om polarisatie te voorkomen of te verminderen.

Accreditatie

Deze online training levert 4 registerpunten op voor bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werkers.

Meer informatie

Meer informatie over polarisatie en deze e-learning kun je vinden op de website van KIS Kennisplatform Inclusief Samenleven.