Online training: Spil in de wijk

Ouderenmishandeling en eenzaamheid voorkomen

De e-learning ‘Spil in de wijk’ geeft sociale professionals en wijkverpleegkundigen handvatten om in contact te komen met kwetsbare ouderen en hen de juiste hulp te bieden via netwerken in de wijk. Met de e-learning krijgen deelnemers op een interactieve en afwisselende manier inzicht in de ‘Spil-methode’.

In deze e-learning leer je de signalen te herkennen en oefen je met een paar herkenbare voorbeeldsituaties. Als je weet waar je op moet letten en wat je zelf kunt doen, helpt dat om ouderenmishandeling zo vroeg mogelijk te stoppen.

De e-learning is gebaseerd op de aanpak van het succesvolle project ‘Even Buurten’ in Rotterdam en gemaakt door Hogeschool Rotterdam, BeterOud, Genero en Movisie met ondersteuning van ZonMw.

Kosten: Gratis
Duur: 1 tot 1,5 uur. Tussentijds stoppen is uiteraard mogelijk. 

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Online training: Spil in de wijk

Voor wie

Sociaal werkers, (wijk)verpleegkundigen en professionals die werken in een sociaal wijkteam

Beoogde resultaten

Na afloop beschik je over meer kennis en vaardigheden om ouderen te bereiken, bij de buurt te betrekken en eventuele problemen eerder te signaleren.