Online training: Vrouwelijke nieuwkomers begeleiden op weg naar werk

Vrouwelijke nieuwkomers ervaren meer belemmeringen om betaald werk te vinden dan mannelijke nieuwkomers. Hoe kun je als uitvoerend professional bij een gemeente deze vrouwen zo goed mogelijk naar betaald werk begeleiden? Daarmee ga je aan de slag in deze interactieve training van Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS). 

In de training reflecteer je op je bestaande kennis en ervaring en bouw je daarop voort. De e-learning bevat een flink aantal korte filmfragmenten van professionals en citaten van vrouwelijke nieuwkomers over hun eigen ervaringen met het leven en werken in Nederland. Je ontdekt ook hoe het ervoor staat met de arbeidsparticipatie van alle vrouwen in Nederland en welke belemmeringen daarbij een rol spelen.

Verder krijg je concrete handvatten voor meer gender- en cultuursensitief werken en oefen je hoe je vrouwelijke nieuwkomers optimaal kunt begeleiden naar werk. Ook kruip je in de huid van drie klantmanagers en probeer je in casussen uit wat het effect is van hoe zij reageren. Tot slot maak je de praktische vertaling naar je eigen werkomgeving.

Kosten: Gratis
Duur: 90 minuten

Wil je deze online training volgen? Registreer je eenmalig en eenvoudig met je naam en e-mail adres via onderstaande link. Het account geeft daarna toegang tot je persoonlijke homepage op de Movisie Academie: de online leeromgeving van Movisie.

Vrouwelijke nieuwkomers begeleiden op weg naar werk 

Voor wie?

Uitvoerend professionals bij gemeenten.

Beoogde resultaten

Na afloop van deze e-learning:

  • sluit je beter aan bij de leefwereld van vrouwelijke nieuwkomers;
  • ben je je meer bewust van je eigen achtergrond en de invloed daarvan op je werk;
  • begrijp je beter welke uitdagingen en belemmeringen vrouwelijke nieuwkomers tegenkomen;
  • ken je succesfactoren die kunnen helpen om deze vrouwen eigenaar van hun traject naar werk te maken;
  • heb je een concretere stap gezet om deze groep effectiever naar werk te begeleiden.

Accreditatie

Sociaal werkers ontvangen 5,5 PE-punten via Registerplein.