Train-de-trainer In gesprek over eenzaamheid

Omgaan met eigen schroom of weerstand

Herken je het dat professionals en vrijwilligers schroom en/of weerstand ervaren om eenzaamheid van cliënten bespreekbaar te maken? Uit onderzoek blijkt dat professionals vaak bang zijn om te stigmatiseren, het gevoel hebben verantwoordelijk te worden voor de oplossing en/of persoonlijke weerstand voelen tegen mensen die klagen of klampen.

Om professionals en vrijwilligers in het sociale domein bewust te maken van hun eigen schroom en/of weerstand, en hen te helpen om eenzaamheid op te pakken, is deze Train de trainer 'In gesprek over eenzaamheid' ontwikkeld. Na deze train-de-trainer kun je de training ‘In gesprek over eenzaamheid’ geven aan professionals en vrijwilligers in het sociale domein.

Bekijk het handboek

 

Meer informatie: neem vrijblijvend contact op met Martha Talma.

Voor wie?

Trainers / professionals in het sociaal domein met trainingservaring.

Beoogde resultaten

Je oefent met het programma en de werkvormen van de training en ontvangt feedback van de trainers. Na deze train-de-trainer kun je de training ‘In gesprek over eenzaamheid’ geven aan professionals en vrijwilligers in het sociale domein.

Na 6 weken volgt een terugkommiddag, waarin we stil staat bij jouw trainingservaringen en je vragen uit de praktijk kunt inbrengen.