Train-de-trainer In gesprek over eenzaamheid

Omgaan met eigen schroom of weerstand

Herken je het dat professionals en vrijwilligers schroom en/of weerstand ervaren om eenzaamheid van cliënten bespreekbaar te maken? Uit onderzoek blijkt dat professionals vaak bang zijn om te stigmatiseren, het gevoel hebben verantwoordelijk te worden voor de oplossing en/of persoonlijke weerstand voelen tegen mensen die klagen of klampen.

Om professionals en vrijwilligers in het sociale domein bewust te maken van hun eigen schroom en/of weerstand, en hen te helpen om eenzaamheid op te pakken, is deze Train de trainer 'In gesprek over eenzaamheid' ontwikkeld. Na deze train-de-trainer kun je de training ‘In gesprek over eenzaamheid’ geven aan professionals en vrijwilligers in het sociale domein.

Bekijk het handboek

 

Datum: trainingsdag 1: dinsdag 29 oktober 2019 (9.30 – 16.30 uur)
terugkom-middag: donderdag 9 januari 2020 (13.00 – 16.30 uur)
Locatie: Movisie of elders in Utrecht
Prijs: € 675,- inclusief koffie/thee, lunch en materiaal
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16 deelnemers

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Maryse den Hollander.

Voor wie?

Trainers / professionals in het sociaal domein met trainingservaring.

Beoogde resultaten

Je oefent met het programma en de werkvormen van de training en ontvangt feedback van de trainers. Na deze train-de-trainer kun je de training ‘In gesprek over eenzaamheid’ geven aan professionals en vrijwilligers in het sociale domein. Op de terugkom-middag staan we stil bij jouw trainingservaringen en kun je je vragen uit de praktijk inbrengen.

Train-de-trainer In gesprek over eenzaamheid