Train-de-trainer om eenzaamheid bespreekbaar te maken

Save the date

Movisie heeft train-de-trainer ontwikkeld over het bespreekbaar maken van eenzaamheid voor professionals, vrijwilligers en trainers. Hiermee willen we handvatten bieden om eenzaamheid vanuit een rustige en open houding bespreekbaar te maken.

Movisie biedt trainers een train-de-trainer aan zodat je zelfstandig de onderstaande trainingen binnen je eigen organisatie of gemeente kunt uitvoeren. De train-de-trainer duurt 3 dagen. Tussen de eerste en tweede trainingsdag is het de bedoeling dat je in je eigen werkomgeving een training van een dagdeel gaat verzorgen. Houd hier dus rekening mee in de planning. 

Save the date

Wanneer: Driedaagse train-de-trainer op 10 december, 14 januari en 4 februari
Prijs: €1.195
Meer informatie: Neem vrijblijvend contact op met Maryse den Hollander of Martha Talma
Aanmelden: aanmelden kan binnenkort via deze pagina

Inhoud training

In deze training besteden we aandacht aan de verbinding met de eigen schroom en weerstand om eenzaamheid bespreekbaar te maken. Professionals en vrijwilligers zijn vaak bang om te stigmatiseren, hebben het gevoel verantwoordelijk te worden voor de oplossing en/of voelen persoonlijke weerstand tegen mensen die klagen of klampen. In het handboek vind je de informatie die je nodig hebt om de training voor te bereiden en uit te voeren. Onderaan deze pagina download je ook de presentatie, kaarten, folder en de printversie van de folder.

Als vervolg gaan we in op vijf stappen die handvatten geven om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken én te verkennen wat mogelijkheden zijn om de situatie te verbeteren. Bij deze training hoort ook een handboek en een routekaart. Het doel is uiteindelijk dat aanhoudende gevoelens van eenzaamheid worden gesignaleerd en dat er met aandacht over gesproken wordt.

Aanmelden

De aanmeldingen worden binnenkort geopend. Houd deze pagina in de gaten.

Downloads bij het Handboek Verbinden met eenzaamheid

Downloads bij het Handboek In gesprek over eenzaamheid