Versterk de professionele besluitvorming in jouw team

Wat is professionele besluitvorming? Hoe ziet het proces van besluitvorming eruit en welke factoren zijn van invloed? Tijdens deze team-workshop staat jullie eigen werkpraktijk centraal. Hoe neemt jouw team een besluit? Hoe werkt het afwegingsproces en welke dilemma’s komen jullie tegen? Wil jij met je team ook aan de slag om besluitvorming onder de loep te nemen en te versterken? Ga in deze workshop samen aan de slag!

Mariël van Pelt en Evert van Rest deden onderzoek naar professionele besluitvorming in vier verschillende teams van sociale professionals en schreven mee aan de publicatie: Visie en vakbekwaamheid maken het verschil. In deze publicatie staat beschreven hoe sociaal professional besluiten nemen en waar zij in deze besluiten allemaal rekening mee houden. Een interessant afwegingsproces, wat vaak goed gaat maar wat zeker op sommige punten ook verbeterd kan worden. Vakmanschap én visie, dat zijn de uitgangspunten. Met deze workshop werk je als team aan versterking van de individuele en gedeelde besluitvorming.

Meer weten: neem vrijblijvend contact op met Evert van Rest.

Voor wie?

Alle teams van sociale professionals.

Beoogde resultaat

  • Bewustwording hoe je als team besluiten neemt.
  • Inzicht in wat goed gaat en wat beter kan.
  • Formulering van verbeterpunten en bijbehorende acties.

Wil je meer verdieping dan alleen deze workshop? Dat kan! Het is mogelijk om als team langer stil te staan bij professionele besluitvorming. Denk aan een uitgebreidere training, of een leer-werktraject waarin je met het team onder begeleiding van Movisie de individuele en teambesluitvorming gaat versterken. Wij bespreken graag de wensen en mogelijkheden.