Achterbanraadpleging - wie, waar, hoe

Algemeen

Als Wmo-raad of Adviesraad Sociaal Domein vertegenwoordigt u een grote diversiteit aan groepen in de samenleving. Sommige van deze doelgroepen zijn moeilijk te bereiken; denk aan jongeren, laaggeletterden, of mensen met ggz-problemen. Of aan doelgroepen die nog niet bij u in beeld zijn, omdat ze pas kort binnen het bereik van het gemeentelijk beleid vallen.

Hoe weet u als raad wat er leeft bij deze doelgroepen? Deze training helpt u met het in zicht brengen en verbreden van uw achterban. U leert nieuwe on- en offline vormen van achterbanraadpleging kennen en krijgt inzicht in wat u het best kunt inzetten voor welk doel en welke doelgroep. 

Meer informatie: Neem vrijblijvend contact op met Daan de Bruijn of Brechtje Walburgh-Schmidt.
Datum: op aanvraag
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag

Inhoud

In deze training maakt u kennis met inspirerende voorbeelden om in contact en gesprek te komen met verschillende mensen. U krijgt inzicht in mogelijke kansen en ingangen om uw netwerk te vergroten en verbindingen te leggen met nieuwe doelgroepen in uw gemeente. Gezamenlijk verkent u de mogelijkheden voor meer samenwerking met bijvoorbeeld cliëntenraden van instellingen. Op het terrein van cliëntenparticipatie bieden sociale media mogelijkheden voor bepaalde groepen om mee te denken en te praten. U krijgt inzicht in de verschillende on- en offline mogelijkheden om uw achterban te betrekken. In deze cursus gaat u concreet aan de slag met toepassingen van raadplegen in uw eigen praktijk. U maakt een plan voor de manier waarop u de voeding uit de samenleving het beste kunt organiseren.

Resultaat:

  • U heeft beter zicht op de mogelijkheden om uw achterban en netwerk te verbreden;
  • U heeft kennis gemaakt met nieuwe vormen van on- en offline om uw achterban te bereiken;
  • U heeft een basisplan waarmee u uw achterbanraadpleging in de toekomst kunt verankeren;
  • U heeft zicht op welk medium u het best kunt inzetten voor welk doel en doelgroep.

Voor wie

Leden van Adviesraden Sociaal Domein en van Wmo-raden.

Trainer

Brechtje Walburgh Schmidt, Daan de Bruijn, Anne Lucassen