Bereik burgers in kwetsbare positie met sociale technologie

4 oktober 2016

Algemeen

De maatschappij digitaliseert in hoog tempo. Niet alleen de burger moet digitaal vaardig zijn, professionals moeten burgers met vragen daarbij ook kunnen ondersteunen. In deze verkensessie doe je kennis op over de randvoorwaarden voor inzetbaarheid van sociale technologie, leer je van succesvolle voorbeelden over de inzet van social media en behandelen we omdenken in een casus vanuit een kwetsbare bewoner.

Je gaat naar huis met o.a. praktische tools, voorbeelden uit de praktijk over ‘wat werkt’, een uniek kennisdocument, lidmaatschap van een LinkedIn-groep en meer!

Data: De eerste sessie vindt plaats op dinsdag 4 oktober 10.00 - 13.00 uur. De terugkomdag is gepland op dinsdag 1 november 10.00 - 13.00 uur.
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht
(Dit pand ligt in de directe omgeving van de Domtoren in het centrum van Utrecht (met eigen parkeerplaatsen).
Prijs: 195 euro. Let op: meld je je aan met (meer dan) 3 personen? Dan krijg je allemaal 20% korting! Wil je een incompany workshop met je team? Neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Inhoud

Deze verkensessie gaat in op waarom de focus op de kwetsbare burger en het gebruik van sociale technologie in het sociale domein belangrijk is. Er worden groepen gevormd waar er ingegaan wordt op de onderstaande thema's:

  • Randvoorwaarden voor inzetbaarheid van sociale technologie. Vanuit de behoeften van kwetsbare doelgroepen.
  • Inzet van social media: voorbeelden van succesvolle inzet van social media bij de kwetsbare doelgroep en sociale technologie als secundair middel.
  • Omdenken: hoe word jij als kwetsbare burger bereikt en hoe zou je bereikt willen worden? Casus vanuit een kwetsbare bewoner.

De themaleiders schrijven per tafel mee en alles wordt uiteindelijk gebundeld in een kennisdocument.

Wat levert het je op?

  • Praktische tools bij de inzet van sociale technologie
  • Voorbeelden uit de praktijk ‘wat werkt’ bij de inzet van sociale technologie per doelgroep (bijvoorbeeld laaggeletterden)
  • Kennis over randvoorwaarden bij de inzet van sociale technologie.
  • Uitbreiding van je netwerk met mensen die met dezelfde vraagstukken bezig zijn
  • Lidmaatschap van een LinkedIn groep waar je blijvend kennis kan delen en brengen
  • Pionier worden op het gebied van het gebruik van sociale technologie binnen jouw organisatie
  • Toegang tot en bewerking van een actueel kennisdocument waarin alle kennis rondom sociale technologie en burgers in een kwetsbare positie wordt verzameld en verrijkt.

Voor wie

Voor uitvoerenden in het sociaal domein, bijvoorbeeld wijk/buurtteamleden, sociaal makelaars, jeugdwerkers, etc. Maar ook vrijwilligers of ‘actieve burgers’.

Trainer

Deze verkensessie wordt georganiseerd door Suzan Verdonschot, Welzijn3.0 en The Social Firm, aangeboden door Movisie.

Reviews

Reacties

5

Heerlijk verfrissende sessie. Smaakt naar meer, mijn complimenten!

5

Nuttige en gezellige bijeenkomst. Het was een interessante workshop met praktische casussen. Heeft zeker nieuwe inzichten opgeleverd!

Beoordeel deze training

 
3 + 10 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.