Coaching vrijwilligersmanagement

13 februari 2018

Algemeen

Als coördinator vrijwilligerswerk hebt u een drukke baan. Door uw ervaring en creativiteit in te zetten komt u een eind, maar tijd om te reflecteren ontbreekt. In dit coachingstraject maken we die tijd. We staan stil bij wat u doet en wat dat (u) oplevert en kijken naar eventuele aandachts- of ontwikkelpunten. Daarnaast gaan we op onderzoek naar wat u nodig heeft om vitaal en energiek aan het werk te blijven.

Wilt u weer wat overzicht, een gevoel van regie over uw werk en weten hoe u zichzelf daarin niet verliest? Dan is het coachingstraject vrijwilligersmanagement iets voor u.

Data: 13 februari, 6 maart, 27 maart, 17 april en 8 mei 2018
Tijd: 10:00 - 13:00 uur
Locatie: Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Utrecht
Prijs: 815 euro

Inhoud

Het traject Coaching vrijwilligersmanagement zoomt in op verschillende onderdelen van het vrijwilligersmanagement, waarbij veel ruimte is voor uitwisseling en verdieping met collega’s uit andere organisaties. Door middel van theorie, afwisselende werkvormen en het onderling delen van kennis en ervaringen komen de meest voorkomende thema’s aan bod. Bijvoorbeeld:

  • Communicatie en interventies
  • Samenwerken met vrijwilligers
  • Grenzen stellen
  • Vitaliteit
  • Veranderen en weerstand

Eindresultaat

Na afloop van het coachingstraject heeft u meer grip op uw werk en inspiratie om op een nieuwe manier aan de slag te gaan. U heeft overzicht, weet wat er op u afkomt en weet ook hoe u zich daarin staande houdt. U kunt de opgedane inzichten in uw eigen praktijk toepassen. Kortom: u heeft weer de regie.

Voor wie

Deze training is vooral bedoeld voor professionals die werken met vrijwilligers.

Trainer

Michaëla Merkus