Effectief keukentafelgesprek

Algemeen

U wilt aan de slag met keukentafelgesprekken of bent hier al mee bezig en wilt uw kennis verdiepen. Movisie heeft een aanbod dat past.

Datum: in overleg
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag

Inhoud

Het is belangrijk de juiste vragen te stellen die een cliënt helpt in het ontwikkelen en bedenken van eigen oplossingen. Niet het overbrengen van een zienswijze, maar het ontwikkelen van eigen keuzes werkt het meest effectief. Het stellen van vragen is een zeer effectief middel om de eigen kracht en motivatie bij cliënten boven tafel te krijgen.

Eindresultaat

U krijgt meer greep op de inhoud van het gesprek en bent beter toegerust het gesprek te voeren. U weet waar een goed gesprek aan voldoet, welke relevante competenties u bezit en welke u verder door kunt ontwikkelen.

Werkwijze

Deze training beslaat twee dagdelen. In het programma komt uw rol als gespreksvoerder aan bod. Wat zijn lastige onderdelen van het gesprek? Hoe gebruikt u motiverende gesprekstechnieken? Er komen verschillende instrumenten voor het voeren van gesprekken aan de orde. Evenals methoden van evalueren met de cliënt. De inhoud van de training kan op maat worden gemaakt en is afhankelijk van leerwensen, aanwezige en gewenste competenties en de kwaliteit van de ingebrachte cases. Er wordt zoveel mogelijk interactief gewerkt.

Voor wie

Deze training is bij uitstek geschikt voor professionals die al gesprekservaring hebben zoals Wmo-consulenten, ouderenadviseurs, trajectbegeleiders, mantelzorgondersteuners, maatschappelijk werkers en welzijnswerkers.

Trainer

Els Hofman

Reviews

Reacties

Beoordeel deze training

 
9 + 1 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.