Kast op een kier: ondersteuning voor bi-culturele en religieuze LHBT’s

Algemeen

Het is een ziekte. Een zonde. Je mag er niet over praten. Je moet veranderen.
In veel families is dit nog steeds wat je te horen krijgt als bekend wordt dat je lesbische, homo, bi of transgender (LHBT) gevoelens hebt. Het gaat om families die uit een ander land en een andere cultuur komen en de tradities en gewoonten uit het land van herkomst strikt naleven. Zij kunnen bijvoorbeeld moslim, hindoe of christenen zijn. En het gaat om families uit de Hollandse klei die vinden dat de Bijbel het niet toestaat dat iemand vormgeeft aan LHBT-gevoelens.

Datum: op aanvraag
Locatie: op aanvraag
Prijs: op aanvraag

Inhoud

Bij zogeheten bi-culturele en / of religieuze LHBT’s bestaat vaak een innerlijk conflict tussen hun gevoel, hun geloof en hun loyaliteit naar hun sociale omgeving. Ze lopen daardoor risico op allerlei problemen waaronder eergerelateerd geweld, suïcidaal gedrag, verslaving en financiële problemen.

Eindresultaat

Na deze training beschikt u over:

  • inzicht in de problematiek waar bi-culturele en / of religieuze LHBT’s mee te maken kunnen krijgen;
  • vaardigheden voor het herkennen van de doelgroep en het bespreekbaar maken van seksuele voorkeur en genderidentiteit met cliënten;
  • praktische handvatten voor het ontwikkelen van een aanpak gericht op de ondersteuning van  bi-culturele en / of religieuze LHBT’s, het versterken van hun eigen kracht en het bewaken van hun veiligheid.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die (psychische, psychosociale en praktische) ondersteuning bieden aan (kwetsbare) burgers. Bijvoorbeeld: sociaal werkers, maatschappelijk werkers, generalisten, jeugdzorgmedewerkers, schuldhulpverleners, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, praktijkondersteunders, medewerkers van AMK en Steunpunt Huiselijk Geweld en casemanagers.

Trainer

Hanneke Felten

Reviews

Reacties

Beoordeel deze training

 
7 + 2 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.