Masterclass - Op weg naar een effectieve sociale interventie

9 oktober 2017

Algemeen

U heeft een aanpak ontwikkeld en met succes in de praktijk toegepast. Maar hoe maakt u van uw aanpak vervolgens een effectieve sociale interventie? In deze Masterclass leert u in vijf stappen uw eigen sociale interventie verder te onderbouwen. U krijgt inzicht in de kwaliteit, overdraagbaarheid en effectiviteit van uw eigen aanpak.

De Masterclass biedt naast inhoudelijke verdieping, ook de mogelijkheid om uw interventie en de interventies van andere deelnemers onder de loep te nemen. De trainers en andere deelnemers van de masterclass vragen door op uw methode, dagen u uit en voorzien u van advies.

'In de masterclass is ruimte voor alle deelnemers om te stralen en te groeien. Ook al is ieder in een andere fase van zijn interventie: het voeden met kennis van alle deelnemers zorgde voor een concrete en inspirerende masterclass.'

 

Datum: 9 oktober 2017 van 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Movisie Utrecht
Prijs: 110 euro*

* We kunnen u deze masterclass tegen gereduceerd tarief aanbieden dankzij subsidie van VWS.

Meer weten over bouwstenen voor een effectieve sociale interventie?
Deze masterclass in een verdieping op het webinar  “Vergroot in 5 stappen de effectiviteit van je project”

Download de publicatie Bouwstenen voor een effectieve sociale interventie.

 

Inhoud

Het programma van de Masterclass valt uiteen in twee delen.

Toelichting van de vijf stappen

Wat zijn per stap belangrijke aandachtspunten en valkuilen? Hoe draagt elke stap bij aan het succes van uw interventie? De stappen worden geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk.

'Deelname gaf mij bevestiging van de stappen die ik al gezet heb. Daarbij leverde het nieuwe inzichten op en vaardigheden voor het verder ontwikkelen van de interventie die ik aan het ontwerpen ben. Het is voor mij nu duidelijk welke stappen er nog te zetten zijn en wat daar voor nodig is.'

De eigen praktijk onder de loep

U vult, voorafgaand aan de Masterclass, de Quickscan Hoe effectief is mijn interventie in. Zo wordt snel duidelijk in welke ontwikkelstadium uw interventie zit. De trainer selecteert vijf interventies - per ontwikkelstadium één - uit de ingevulde Quickscans. De indieners van de geselecteerde interventies worden door de trainer en de deelnemers flink bevraagd. Zo leert iedereen van de voorbeelden die onder de loep worden genomen en wordt u uitgedaagd een volgende stap te zetten en krijgt u daarbij advies.

'Het zet je scherp!'

Eindresultaat

  • Inzicht in de vijf te doorlopen stappen op weg naar een effectieve sociale interventie: hoe draagt elke stap bij aan het succes van uw interventie?
  • U bent in staat voorbeelden uit de eigen praktijk onder de loep te nemen: wat kunnen we ervan leren en wat zijn goede vervolgstappen voor verdere kwaliteitsverbetering?

Voor wie

Of u nu sociaal professional, stafmedewerker of onderzoeker bent, deze Masterclass is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen, evalueren, implementeren en weer verder ontwikkelen van aanpakken in de sociale sector. Deze Masterclass is bij uitstek geschikt voor ontwikkelaars van interventies die een verbeterslag willen maken over hun interventie.

Trainer

De Masterclass wordt gegeven door een expert van Movisie op het gebied van kwaliteitsverbetering van methoden.

Downloads
leaflet-masterclass-effectieve-sociale-interventie