Minicursus: werken vanuit zelfregie

Algemeen

In deze minicursus leer je hoe je als professional vanuit zelfregie kunt werken. We koppelen de theorie aan een cliënt uit jouw eigen praktijk. Zo wordt duidelijk waar voor jou mogelijkheden en dilemma’s liggen. Je krijgt handige instrumenten toegereikt die jij in je werk kunt gebruiken. Interessant voor iedere professional in zorg en welzijn die meer vanuit de eigen regie van de cliënt wil werken. De cursus duurt 15 tot 20 minuten.

Inhoud

In deze minicursus neem je een cliënt uit je eigen caseload in gedachten. Je krijgt vragen over de vier elementen die onder zelfregie vallen; eigenaarschap, eigen kracht, motivatie en contacten. Op je antwoorden krijg je gelijk feedback, wat je kan helpen om te reflecteren op je eigen handelen in je werk. Ook kun je methoden en instrumenten bekijken die je helpen om met een specifiek onderdeel van zelfregie aan de slag te gaan.

Meld je aan voor de Minicursus: werken vanuit zelfregie.

Na het doorlopen van deze cursus heb je:

  • basiskennis over het werken vanuit zelfregie;
  • gereflecteerd op je eigen handelen in de praktijk;
  • een beter beeld van de mogelijkheden en dilemma’s rond zelfregie;
  • een overzicht van goede methoden en instrumenten waarmee je kunt werken.

Deze minicursus laat je proeven aan de ideeën rondom zelfregie. Bezoek voor meer verdieping ook het kennisdossier of neem contact op met één van onze adviseurs of trainers. Movisie verzorgt ook trainingen in het werken vanuit zelfregie.

Voor wie

De minicursus is interessant voor iedere zorg- en welzijnprofessional die zich wil oriënteren op het werken vanuit zelfregie.

Trainer

Deze minicursus is ontwikkeld door Movisie adviseurs Ton van Elst en Jelle Guijt.