Netwerken en samenwerken in de wijk

Algemeen

In deze training werken we aan het vergroten van uw effectiviteit in netwerken en samenwerkingsrelaties in de wijk. Of het nu gaat om het ondersteunen van cliënten bij het versterken van hun netwerk of het omgaan met verschillende belangen in een wijkteam, er wordt het nodige van uw netwerk- en samenwerkingsvaardigheden gevraagd.

Datum: op aanvraag
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag

 

Inhoud

De training is opgebouwd rond de verschillende fasen die leiden tot effectieve samenwerking. Welke instrumenten kun je inzetten om zowel rond jezelf als professional, als rond een cliënt, netwerken op te bouwen of te versterken? Hoe maak je contact en profileer je je in (nieuwe) netwerken? Hoe ga je effectief om met uiteenlopende belangen in een samenwerking? Aan de hand van casuïstiek en (mogelijke) samenwerkingspartners uit uw eigen werkpraktijk gaan we door middel van korte blokjes theorie en oefeningen aan de slag met deze en andere samenwerkingsvraagstukken. Afhankelijk van leerwensen en context wordt de training op maat ingevuld.

Eindresultaat

U beschikt na afloop over inzichten en handvatten waarmee u in staat bent netwerken op te bouwen, te versterken en te benutten en effectiever samen te werken met diverse partijen in verschillende situaties. U weet zowel uw eigen meerwaarde scherp te presenteren als in te spelen op de belangen van samenwerkingspartners. Dit stelt u in staat om in co-creatie maatschappelijke meerwaarde te realiseren voor bewoners en cliënten.

Voor wie

Professionals in zorg en welzijn die hun netwerk- en samenwerkingsvaardigheden willen versterken.

Trainer

Annette van den Bosch en Daan de Bruijn