Opleiding: Leren trainen in psycho-fysieke weerbaarheid

18 november 2016

Algemeen

Veel cliënten in zorg en welzijn en leerlingen op scholen krijgen te maken met grensoverschrijdend gedrag. Een weerbare houding kan ondersteunend zijn. Veel professionals willen weerbaarheidstrainingen geven, zodat mensen op een passende manier kunnen opkomen voor zichzelf. Maar weerbaarheid is meer dan fysieke zelfverdediging. Er zijn talrijke stappen tussen ‘nee zeggen’ en jezelf fysiek verdedigen. Als deelnemer aan de Opleiding Leren trainen in psycho-fysieke weerbaarheid leert u fysieke, verbale en mentale technieken toepassen. Dit vanuit de overtuiging dat deze componenten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Datum: Basistraining: 18 november 2016. Vervolgopleiding: 2 en 16 december 2016 en vrijdag 13 januari en 10 februari 2017.
Locatie: Utrecht (Olympos).
Prijs: € 1745,- (inclusief BTW, cursusmap, koffie/thee en lunch)
Studiebelasting: De Opleiding Leren Trainen in psycho-fysieke weerbaarheid bestaat in totaal uit 5 lesdagen van 9.30-16.30 uur. Per lesdag wordt 3 uur voorbereidingstijd gerekend.

Inhoud

Met de Opleiding Leren trainen in psycho-fysieke weerbaarheid van Movisie bent u in staat weerbaarheidstrainingen te ontwikkelen en uit te voeren, afgestemd op de kenmerken van de door u gekozen doelgroep(en). In de training is aandacht voor preventie. Hoe signaleert u tijdig wanneer cliënten/leerlingen en anderen met grensoverschrijdend gedrag te maken hebben? Pas als grensoverschrijdend gedrag geconstateerd kan worden, kunnen professionals goede ondersteuning bieden.

Voor uitgebreide informatie raadpleegt u de download.

Voor wie

  • U bent werkzaam in de hulpverlening, het buurthuiswerk, de vrouwenopvang, het jeugd- en jongerenwerk, het onderwijs of de thuiszorg;
  • U werkt met groepen of begeleidt u individuele trajecten;
  • U bent u in staat feedback te geven en te ontvangen.

Trainer

Trainer van de Opleiding is drs. Clara Stahlie. Zij is als onderwijskundige betrokken geweest bij diverse weerbaarheidsopleidingen. Clara is opleidingsadviseur, communicatie- en vechtsporttrainer, docente weerbaarheid en zelfverdediging.

Reviews

Reacties

Beoordeel deze training

 
5 + 5 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
DownloadsTypeGrootte
opleiding-psycho-fysieke-weerbaarheidpdf799.36 KB