Signaleren ouderenmishandeling

Algemeen

Tijdens deze workshop leert u hoe u ouderenmishandeling kunt herkennen en hoe u dit bespreekbaar kunt maken. Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op afhankelijkheid toe. Deze toenemende afhankelijkheid maakt mensen kwetsbaar voor ouderenmishandeling. Ondanks dat een op de twintig mensen in Nederland van 65 jaar of ouder te maken heeft met ouderenmishandeling, staat de aanpak ervan nog in de kinderschoenen. Er is onbekendheid bij professionals in de zorg-, hulp- en dienstverlening, waardoor ouderenmishandeling vaak wordt onderschat of niet wordt herkend.

Datum: op aanvraag
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag
Studieomvang:
Accreditatie:

Inhoud

Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op afhankelijkheid toe. Deze toenemende afhankelijkheid maakt mensen kwetsbaar voor ouderenmishandeling. Ondanks dat een op de twintig mensen in Nederland van 65 jaar of ouder te maken heeft met ouderenmishandeling, staat de aanpak ervan nog in de kinderschoenen. Er is onbekendheid bij professionals in de zorg-, hulp- en dienstverlening, waardoor ouderenmishandeling vaak wordt onderschat of niet wordt herkend. Tijdens deze workshop leert u hoe u ouderenmishandeling kunt herkennen en hoe u dit bespreekbaar kunt maken.

Eindresultaat

Tijdens deze workshop leert u hoe u ouderenmishandeling kunt herkennen en hoe u dit bespreekbaar kunt maken.

Voor wie

Professionals werkzaam zijn GGD’s, advies en steunpunten huiselijk geweld, instellingen voor welzijn en dienstverlening, (thuis-)
zorginstellingen, medewerkers van steunpunten mantelzorg, GGZ, huisartsen, ziekenhuizen.

Trainer

Annemiek Goes

Reviews

Reacties

Beoordeel deze training

 
1 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.