Teamworkshop Wmo-competenties

Algemeen

Elke professional in de Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening krijgt er mee te maken: het nieuwe competentieprofiel maatschappelijke ondersteuning. Het bevat de competenties waar in het huidige werk volgens Welzijn Nieuwe Stijl en de Wmo de nadruk op ligt. Maar welke competenties moeten er in uw team ontwikkeld worden? En hoe motiveren collega’s elkaar er mee aan de slag te gaan? Door er spelenderwijs met elkaar mee te werken! Movisie biedt daarvoor teamworkshops aan.  

Datum: op aanvraag
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag
Studieomvang:1 dagdeel

Inhoud

De brochure ‘Competenties Maatschappelijke Ondersteuning al gelezen? Hierin staan de tien competenties waarmee u als sociale professional succesvol kunt werken vanuit de Wmo. In het eerste kwartaal van 2013 zijn de competenties, ook wel Wmo competenties genoemd, breed bekend gemaakt. En dat werpt duidelijk vruchten af! Het competentieprofiel wordt actief opgepakt door welzijnsprofessionals. In MBO en HBO onderwijs worden de competenties ingezet als uitgangspunt voor het opleiden van een nieuwe generatie sociale professionals. Om niet achter te blijven op de nieuwe generatie, kunt u met uw team de 'Teamworkshop 10 competenties W&MD' aanvragen bij Movisie.

Eindresultaat

In deze workshop koppelen deelnemers de set van competenties aan hun eigen werk en worden tips, kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Na afloop van de workshop weten deelnemers welke competenties zij al goed inzetten in hun werk, welke competenties meer aandacht nodig hebben en welke collega hen hier in kan ondersteunen.

Edwin Zoon, jongerenwerker Stichting Welzijn Bergen: ‘Ik vind de competenties duidelijk en helder beschreven. De competenties sluiten goed aan op het werk en ze zijn ook redelijk makkelijk in te zetten in het werk. En ja, in de workshop realiseerde ik me dat ik het versterken van netwerken nog beter kan doen. Het goede van de competenties is dat je ze niet allemaal perfect hoeft te kunnen. Het is wel handig als je ze allemaal een beetje onder de knie hebt, maar de ene zal je meer nodig hebben dan de ander.’

Voor wie

Alle teams van sociale professionals die werken op één of meerdere prestatievelden van de Wmo.

Trainer

Maaike Kluft of Petra van Leeuwen. Maaike Kluft is mede-ontwikkelaar van het competentieprofiel.