Tijd voor vitaliteit

Algemeen

Elk mens wil zich graag prettig en energiek voelen. Persoonlijk, maar ook in de organisatie waarin hij of zij werkt. Toch besteden organisaties vaak weinig aandacht aan vitaliteit bij medewerkers en aan een vitale organisatie? Movisie biedt pakkende en doeltreffende trainingen die beroepskrachten, managers en HRM-functionarissen praktische handvatten bieden om in hun eigen werkomgeving bewuster stil te staan bij vitaliteit. U leert het belang en de noodzaak ervan te benadrukken in teams en in de organisatie.

Datum: in overleg
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag
Studieomvang
Accreditatie:

Inhoud

Vitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie. Het begrip is afgeleid van het Latijnse ‘vita’ wat ‘leven’ betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, u sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Onder vitaliteit in de werkomgeving verstaan wij dus met plezier, passie en energie je werk kunnen uitvoeren. Bij Movisie richten we ons op vier dimensies waarmee u vitaliteit bij uzelf of in een organisatie kan vergroten:
1. Hoofd: groei en ontwikkeling, talenten in kunnen zetten;
2. Lichaam: balans tussen in- en ontspanning, fysieke fitheid;
3. Hart: goede sfeer, goede samenwerkingsrelaties, steun en waardering;
4. Ziel: nuttige bijdrage leveren, trots op het werk en de organisatie.

Persoonlijke vitaliteit

Wanneer u wilt werken aan uw vitaliteit, is het mogelijk om aan de slag te gaan met één van de dimensies. Want losse activiteiten die uw vitaliteit vergroten, kunnen natuurlijk nooit kwaad. Beter is echter om vitaliteit vanuit deze vier dimensies gezamenlijk te benaderen, waardoor u op die manier een eenzijdige aanpak voorkomt. De vier dimensies zijn onderling van elkaar afhankelijk en beïnvloeden elkaar. Als u bijvoorbeeld last hebt van uw rug doordat u te lang achter de computer heeft gezeten, kunt u minder snel en creatief denken tijdens een vergadering.

Vitaliteit in organisaties

Kijkend naar vitale organisaties denkt men al snel aan een financieel gezonde organisatie. Hoewel het helpt wanneer een organisatie in een financieel gezonde staat is, is een vitale organisatie vanuit ons oogpunt veel meer dan dat. Het is een organisatie waarin een energieke en positieve sfeer heerst, waarin collega’s elkaar waarderen, inspireren en bekrachtigen en waarin ruimte is voor persoonlijke) groei, innovatie en creativiteit. Een vitale organisatie zit boordevol collega’s die met plezier en passie werken en die een goede balans ervaren tussen werk en privé, tussen drukte en ontspanning, en tussen uitdaging en routine. Een vitale organisatie is vernieuwend en kent tevreden klanten.

Voor wie

Movisie biedt pakkende en doeltreffende trainingen die beroepskrachten, managers en HRM-functionarissen in Zorg en Welzijn praktische handvatten bieden om in hun eigen werkomgeving bewuster stil te staan bij vitaliteit. Hiermee leert u het belang en aangrijpingspunten te onderkennen en de noodzaak ervan te benadrukken in teams en in de organisatie.

Tijd voor Vitaliteit voor beroepskrachten

In deze training ontdekt u als beroepskracht op welke dimensies u een oppepper kunt gebruiken. U maakt een vitaliserend plan van aanpak om uw eigen vitaliteit te vergroten. Vervolgens brengt u de voorgenomen acties in de praktijk.

Vitaliserend leidinggeven voor leidinggevenden

Tijdens deze training krijgt u inzicht in de vier dimensies van vitaliteit (hoofd, hart, lichaam en ziel) en in energiegevers en -vreters. U leert verschillende technieken toepassen om vitaliteit te bevorderen en uw team te enthousiasmeren. Aan het eind van deze eendaagse training heeft u een vitaliserend plan van aanpak om met uw eigen team aan de slag te gaan.

Vitaliserend adviseren voor HRM-functionarissen

Tijdens deze training leert u vanuit de focus van vitaliteit te adviseren bij het vernieuwen en implementeren van instrumentarium en beleid. U weet welke interventies u kunt inzetten om de vitaliteit van uw organisatie(onderdeel) te versterken. Ook kunt u het belang van investeren in vitaliteit onderbouwen. Op het eind van de eerste trainingsochtend heeft u een vitaliserend plan van aanpak waarmee u binnen uw eigen organisatie aan de slag kunt gaan.

Een deelnemer aan de training Vitaliserend adviseren:
“Vóór het volgen van de training zag ik vitaliteit nog als luxe-onderwerp. Nu ben ik mij er bewust van geworden dat het bevorderen van vitaliteit pure noodzaak is.”

Trainer

Maryse den Hollander - Martha Talma - Annelies Kooiman

Reviews

Reacties

Beoordeel deze training

 
6 + 9 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.