Train-de-trainer Verbinden met eenzaamheid

24 mei 2018

Algemeen

Herkent u het dat professionals en vrijwilligers schroom en/of weerstand ervaren om eenzaamheid van cliënten bespreekbaar te maken? Uit onderzoek blijkt dat professionals vaak bang zijn om te stigmatiseren, het gevoel hebben verantwoordelijk te worden voor de oplossing en/of persoonlijke weerstand voelen tegen mensen die klagen of klampen. Om professionals en vrijwilligers in het sociale domein bewust te maken van hun eigen schroom en/of weerstand, en hen te helpen de verbinding aan te gaan met de eenzaamheid van de ander, is de training ‘Verbinden met eenzaamheid’ ontwikkeld.

In deze train-de-trainer maakt u zich de training ‘Verbinden met eenzaamheid’ eigen. U oefent met het programma en de werkvormen van de training en ontvangt feedback van de trainers. Na 6 weken volgt een terugkommiddag, waarin u samen met de andere cursisten stil staat bij uw trainingservaringen en u vragen uit uw praktijk kunt inbrengen.

Datum: Donderdag 24 mei 2018, 10.00 – 16.30 uur (inclusief lunch)
Terugkomdag: Donderdag 5 juli 2018, 13.00 – 16.30 uur (exclusief lunch)
Locatie: Movisie, Utrecht
Prijs: € 645,- inclusief koffie/thee, lunch op dag 1 en materiaal

Inhoud

Na deze train-de-trainer kunt u de training ‘Verbinden met eenzaamheid’ zelf geven aan professionals en vrijwilligers in het sociale domein.

Voor wie

Trainers / professionals in het sociaal domein met trainingservaring.

Trainer

Maryse den Hollander en Martha Talma