Uw methode op papier

Algemeen

Methodisch werken is een belangrijk onderdeel van de ‘gereedschapskist’ van de sociale professional. Veel methoden en interventies staan echter niet op schrift. Dat is jammer. Want door interventies te beschrijven worden ze overdraagbaar, en kunnen meer mensen ermee werken. Ook helpt het schrijven bij reflectie. U denkt na over hoe, wanneer en voor welke doelgroep de interventie werkt. Daarmee verbetert u de kwaliteit van de interventie.

Een training die op efficiënte en inspirerende wijze helpt uw interventie in een handboek vast te leggen.

Meer informatie: Neem vrijblijvend contact op met Gery Lammersen of Els Meijsen
Datum: op aanvraag
Locatie: incompany
Prijs: op aanvraag

Inhoud

In de training gaan we in op wat u wilt beschrijven en voor wie, en waarvoor u het handboek gaat gebruiken. Ook bekijken we hoe u draagvlak binnen de organisatie creëert voor het vastleggen van interventie of werkwijze. We besteden ook aandacht aan het schrijven zelf. U gaat naar huis met een stappenplan, waarmee u zelf aan de slag kunt.

De training duurt een dagdeel en heeft een interactief programma. U gaat met praktische opdrachten direct aan de slag. U krijgt voorbeelden en informatie over vorm, opbouw en inhoud van een handboek. Tot slot krijgt u tips over toegankelijk schrijven en wat u kunt doen als u hierbij vastloopt.

Eindresultaat

U heeft na afloop van de training:

  • Helder wat u wilt beschrijven, voor wie en met welk doel;
  • Praktische handvatten om een goed handboek te maken;
  • Uw eigen plan van aanpak om een goede beschrijving te maken die wordt gedragen binnen de organisatie.

Voor wie

Professionals in de sociale sector die een interventie hebben ontwikkeld.

Trainer

Gery Lammersen, Els Meijsen