In verbinding met hoofd, hart en buik

Algemeen

De relatie tussen jou en je cliënten biedt openingen en mogelijkheden voor zowel cliënten als jezelf om te groeien en krachtig te worden. Maar dan is bewust handelen van belang. De sleutel is dat jij je als sociale professional gróter maakt en niet kleiner. Hoe meer zelfbewustzijn en onafhankelijkheid je uitstraalt, hoe meer je kunt betekenen voor de ander zonder dat het je uitput. Als je mee lijdt, bevestig je het probleem. Als je bij jezelf blijft, open je juist een ander perspectief op de situatie.

Leer werken aan een stevige en persoonlijke basis voor een positieve verbinding met de cliënt.

Trouw zijn aan jezelf, goed voor jezelf zorgen en luisteren naar wat je intuïtie je ingeeft, daarvoor is rust en ruimte nodig. De ruimte om in jezelf de verbinding tussen hoofd (verstand), hart (gevoel) en buik (intuïtie) te maken, en van daaruit een gezonde en positieve verbinding met de cliënt te maken.

Deze tweedaagse training biedt professionals de ruimte, én de tools om in de praktijk te blijven werken aan deze positieve verbinding.

Interesse in deze incompany training? Neem vrijblijvend contact op met Martha Talma
Studieomvang: 2,5 dag

Inhoud

De training start met een thuisopdracht: het doorlopen van de e-module ‘Back to basics. Reflecteer op je professionele basishouding’. Je ontdekt de drie kernelementen van een professionele basishouding, en reflecteert op je eigen basishouding.

In de tweedaagse training helpen we je om eerst in jezelf de verbinding tussen hoofd, hart en buik te maken. Je leert voelen wanneer je blokkeert of in een flow zit. Je verkent jouw overtuigingen en gedragspatronen in de context van je werk. Je benut eigen hulpbronnen en ontdekt daarmee nieuw handelingsperspectief. Vanuit een stevige persoonlijke basis kun je vervolgens een positieve en gezonde verbinding met de cliënt leggen.

We bieden praktische tools en een eenvoudige en behapbare theorie. Ook het leren van elkaar krijgt aandacht en ruimte, zodat de persoonlijke ervaringen en kennis op een hoger niveau worden getild. We streven naar een fijne sfeer als belangrijke voorwaarde om te leren.

Na de training:

  • Ben je je bewust van terugkerende gedragspatronen en het effect op jezelf en de cliënt
  • Ben je gegroeid in een gezonde en positieve verbinding maken met de cliënt
  • Voel je je vitaler, energieker en meer ontspannen

Dit zeggen cursisten:

  • ‘Ik kan uit een impasse komen met een cliënt.’
  • ‘Ik herken nu gevoelens en kan meer ontspannen en toelaten hierin.’
  • ‘Ik heb meer erkenning voor wie ik ben en sta hierdoor meer in verbinding met cliënten.’
  • ‘Ik heb meer ruimte, rust en minder stress.’

Voor wie

Sociale professionals

Trainer

Martha Talma en Maryse den Hollander