Versterk de professionele besluitvorming in jouw team

Algemeen

Wat is professionele besluitvorming? Hoe ziet het proces van besluitvorming eruit en welke factoren zijn van invloed? Tijdens deze team-workshop staat jullie eigen werkpraktijk centraal. Hoe neemt jouw team een besluit? Hoe werkt het afwegingsproces en welke dilemma’s komen jullie tegen? Wil jij met je team ook aan de slag om besluitvorming onder de loep te nemen en te versterken? Ga in deze workshop samen aan de slag!

'Interessante workshop, het helpt goed om grote problemen en vraagstukken rond besluitvorming klein te maken.'

Iedere werkdag neem je als professional tal van verschillende besluiten. Zowel individueel als met het team. Vaak gebeurt dat snel en onbewust, zo blijkt uit onderzoek. Centraal bij besluitvorming is het afwegen. Als professional moet je bij het besluiten over hoe je gaat handelen, steeds rekening houden met tal van zaken: de voorkeur van de cliënt, je eigen ervaring, kennis van interventies, de opdracht van je organisatie, wetenschappelijk bewijs, juridische kaders, gemeentelijk beleid, verwachtingen van de samenleving. Regelmatig is daarbij sprake van tegenstrijdige belangen en dit kan leiden tot dilemma’s. Dit kan je werk lastig maken, maar zeker ook boeiend. Sterker nog: het afwegen van al die verschillende factoren is de kern van jouw vak als sociale professional.

Duur: 1 dagdeel
Investering: € 1200,-  (prijs per team van max. 12 deelnemers)
Meer informatie: Neem vrijblijvend contact op met Evert van Rest.

Vakmanschap én visie, dat zijn de uitgangspunten.

Inhoud

Mariël van Pelt en Evert van Rest deden onderzoek naar professionele besluitvorming in vier verschillende teams van sociale professionals en schreven mee aan de publicatie: Visie en vakbekwaamheid maken het verschil. In deze publicatie staat beschreven hoe sociaal professional besluiten nemen en waar zij in deze besluiten allemaal rekening mee houden. Een interessant afwegingsproces, wat vaak goed gaat maar wat zeker op sommige punten ook verbeterd kan worden. Vakmanschap én visie, dat zijn de uitgangspunten. Met deze workshop werk je als team aan versterking van de individuele en gedeelde besluitvorming.

Eindresultaat

  • Bewustwording hoe je als team besluiten neemt.

  • Inzicht in wat goed gaat en wat beter kan.

  • Formulering van verbeterpunten en bijbehorende acties.

Meer verdieping?

Wil je meer verdieping dan alleen deze workshop? Dat kan! Het is mogelijk om als team langer stil te staan bij professionele besluitvorming. Denk aan een uitgebreidere training, of een leer-werktraject waarin je met het team onder begeleiding van Movisie de individuele en teambesluitvorming gaat versterken. Wij bespreken graag de wensen en mogelijkheden.

Interesse? Neem gerust contact op met Evert van Rest.

 

Voor wie

Alle teams van sociale professionals

Trainer

Evert van Rest of Mariël van Pelt.