Het Vlaggensysteem bij getraumatiseerde kinderen en jongeren

2 november 2018

Algemeen

Getraumatiseerde minderjarigen begeleiden bij hun seksuele ontwikkeling is om meerdere redenen complex, o.a. vanwege de angst op herhaling. Wat zij nodig hebben, zijn positieve seksuele ervaringen. In deze module leer je de  afweging te maken tussen wat wel en niet gezond seksueel gedrag is bij deze doelgroep en leer je hen te ondersteunen.     

De module is gebaseerd op de recente doorontwikkelingen van Buiten de lijnen en het Vlaggensysteem voor de Residentiele Jeugdzorg.

Datum: 2 november 2018 van 13.00 uur tot 17.00 uur, waarvan 3 uur met een actrice.
Sluitingsdatum inschrijving: 29 oktber 2018
Locatie: Movisie, Catharijnesingel 47, Utrecht
Prijs: 400,- euro
Accreditatie: U krijgt een bewijs van deelname zodat u accreditatiepunten kunt aanvragen in de vrije ruimte.

Inhoud

In deze training leer je:

  • Het Vlaggensysteem toe te passen bij kinderen en jongeren met een trauma op basis van de handvatten en aandachtspunten uit het Vlaggensysteem en 'Buiten de Lijnen'.
  • Over de invloed en consequenties van een trauma op de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren.
  • Gender als factor mee te nemen in het werken met het vlaggensysteem met de doelgroep getraumatiseerde kinderen en jongeren.
  • Hoe je in gesprek gaat met kinderen, jongeren en ouders over seksueel (grensoverschrijdend) gedrag gerelateerd aan een trauma aan de hand van de nieuwe tekeningen uit Buiten de Lijnen. Dit wordt tijdens de training geoefend met een actrice.

Deelnemers lezen vooraf aan de training Buiten de Lijnen.

Voor wie

Deze modele is voor professionals die de basistraining Vlaggensysteem of de Train-de-trainer Vlaggensysteem gevolgd hebben. De basistraining moet door een gecertificeerde trainer gegeven zijn.

U krijgt een bewijs van deelname zodat u punten kunt aanvragen in de vrije ruimte.

De uitgebreide module 'Het Vlaggensysteem bij getraumatiseerde kinderen en jongeren' (6 contacturen) is geaccrediteerd en als maatwerk training af te nemen. Neem hiervoor contact op met Wendela Wentzel.

Trainer

Anoushka Boet, Wendela Wentzel en actrice