Workshop RelatieWijs voor instellingen

Algemeen

Werk je in een sociaal wijkteam en heb je regelmatig een niet-pluisgevoel als je met (ex-)partners praat? Wil je ondersteuning hoe dit gevoel om te zetten in actie? Werk je als aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kloppen collega’s regelmatig bij je aan voor advies? Werk je bij Veilig Thuis en loop je aan tegen problemen met het inschatten van de ernst van het geweld? Krijg je vanuit een andere functie te maken met relatiegeweld en heb je behoefte aan ondersteuning voor je handelen?

RelatieWijs biedt concrete criteria en vaste richtlijnen om relationeel gedrag te toetsen en eenduidig te beoordelen. In teams wordt het ingezet om een objectief beoordelingskader te ontwikkelen, zodat collega’s eenzelfde taal leren spreken als het gaat om deze complexe problematiek.

Datum en locatie: in overleg
Prijs: Deze workshop wordt op maat geleverd: variërend van 2 uur (€ 650,-), 3 uur (€ 1.000,-) tot 4 uur (€ 1.350,-) bij max. 16 deelnemers. Indien gewenst kunnen verschillende organisaties een aanvraag combineren.
Meer informatie: Neem vrijblijvend contact op met Nico van Oosten of Wendela Wentzel of het trainingsbureau van Movisie.
Inkijkexemplaar: Beoordelen en aanpakken van (ex-)partnergeweld inclusief inkijkexemplaar.

Inhoud

RelatieWijs biedt concrete criteria en vaste richtlijnen om relationeel gedrag te toetsen en eenduidig te beoordelen. Je kunt met RelatieWijs werken in het individuele contact met cliënten of cliëntsystemen. Maar je je kunt het ook gebruiken om als team een objectief beoordelingskader te ontwikkelen, zodat je samen met collega’s eenzelfde taal leert spreken als het gaat om deze complexe problematiek.

Wat leer je tijdens de workshop?

De workshop bied je de gelegenheid om kennis te maken met enkele van de basistools van RelatieWijs: het beoordelen en handelen.

Aan de orde komen:

  • Wat is RelatieWijs, waartoe dient het, hoe werkt het, uit welke onderdelen bestaat het?
  • Hoe sluit RelatieWijs aan bij de stappen van de wet Meldcode?
  • Hoe verzamel je signalen, hoe kom je tot een weging hiervan, hoe kom je tot een beoordeling?
  • Welke handelingsperspectieven bestaan er voor de verschillende kaartkleuren waarmee RelatieWijs werkt?

Resultaten van de workshop

  • Je snapt hoe RelatieWijs werkt en wat de belangrijkste stappen zijn in het toepassen ervan.
  • Je leert om neutraler naar het gedrag te kijken.

 

Voor wie

Professionals die werkzaam zijn bij Wijkteams, aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld, Veilig Thuis, gedragswetenschappers, psychologen, maatschappelijk werkers werkzaam in de hulpverlening en/of de aanpak van huiselijk geweld.

Trainer

Nico van Oosten, Anouk Visser, Wendela Wentzel .