Sociaal en gezond

Sociaal en gezond

Sociaal en gezond

Dit is hét moment om gezondheid te verbinden aan het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie. Movisie heeft daarom met Sociaal Werk Nederland, Pharos, Centrum Gezond Leven van het RIVM, Platform31, Vilans, GGD GHOR Nederland, ActiZ en Kenniscentrum Sport de handen ineen geslagen.

Samen met de praktijk zoeken we naar antwoorden op vragen als: Hoe kunnen beleidsmakers meer levensbreed kijken en zo ook hun beleid maken? Hoe krijgen alle professionals in het sociale domein gezondheid op hun netvlies? En welke plek heeft gezondheid in de wijkteams die in het hele land ontstaan?

De InterventieWijzer Sociaal en gezond bevat interventies die gericht zijn op gezondheidsbevordering en interventies die niet per se gezondheid als doel hebben, maar wel als mogelijke uitkomst. De InterventieWijzer is een vervolg op het dossier Wat werkt bij Sociaal en Gezond. De Interventiewijzer is opgebouwd aan de hand van het Participatiewiel van Movisie. Het Participatiewiel is gebaseerd op de verschillende participatiedoelen die iemand kan hebben.

 

 

 

53 zoekresultaten voor trefwoord gezondheid