Vitaliteit

Vitaliteit

Vitaliteit is een basisbehoefte. Elk mens wil zich graag prettig en energiek voelen. Vitaliteit gaat over levenskracht en levensenergie. Het begrip is afgeleid van het Latijnse ‘vita’ wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen, lang en onvermoeibaar door kunnen gaan en beschikken over grote mentale veerkracht en  doorzettingsvermogen.

Wat levert vitaliteit op?

In de sociale sector waar de medewerker veelal zelf het verschil uitmaakt, zijn vitale medewerkers noodzakelijk. Meer vitaliteit zorgt voor meer energie en plezier in je werk. Onderzoek wijst uit dat een vitale medewerker een positief effect heeft op zijn cliënten en collega’s, dat de kwaliteit van zijn werk toeneemt en dat het de binding met de organisatie versterkt. Ook voor de organisatie zijn de effecten zichtbaar. Vitaliteit is kostenbesparend. Vitale medewerkers presteren beter, ze zijn fitter (minder ziekteverzuim) en zorgen voor betere organisatieresultaten.

Doe de vitaliteitstest

De vitaliteitstest laat je zien hoe het met je eigen vitaliteit is gesteld. Aan de hand van een aantal stellingen geef je aan in hoeverre iets op jou van toepassing is. Vervolgens kun je zelf de score bepalen. Je ziet dan waar bij jou de vitaliteit verbeterd zou kunnen worden. Doe nu de test.

Webinar Vitaliteit
Bent u nieuwsgierig hoe u als professional in zorg en welzijn zélf met meer energie en plezier kunt werken? Volg dan op 26 januari 2016 van 13.00 - 14:00 uur het webinar Met passie en plezier je werk doen.

Movisie-adviseurs Maryse den Hollander en Martha Talma leggen uit wat de vier dimensies van vitaliteit zijn. U gaat op zoek naar uw energiegevers en –vreters en u ontdekt hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op uw vitaliteit. Na afloop heeft u genoeg handvatten om vitaler aan de slag te gaan!

Wat vindt u hier?

Meer vitaliteit in uw baan of in uw organisatie? Bekijk dan ons aanbod aan publicaties en trainingen.

 

11 zoekresultaten voor trefwoord vitaliteit