Vacature Aanstormend talent bij Doen wat werkt (32-36 uur)

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet

Ben jij een onderzoekstalent met een frisse blik en net afgestudeerd? Wil je jezelf verder ontwikkelen als professional? Voel je je betrokken bij de ontwikkelingen in het sociaal domein en wil jij daaraan bijdragen? Dan heeft Movisie de baan voor jou. Wij willen een Aanstormend talent in de functie van projectassistent (32-36 uur) aan ons team Doen wat werkt toevoegen.

Het team Doen wat werkt verzamelt de beschikbare kennis over wat werkt bij de aanpak van sociale vraagstukken, bijvoorbeeld in Wat werkt bij-dossiers en in de Databank Effectieve sociale interventies. Ook doen we zelf onderzoek, met name verschillende vormen van evaluatieonderzoek. In samenwerking met collega’s binnen en buiten Movisie stimuleren we dat de kennis in het werkveld wordt gebruikt. Daarvoor ontwikkelen we instrumenten en tools.

Wat wordt jouw rol?

 • Je verricht praktijkgericht onderzoek in diverse projecten. Dat betreft zowel secundaire analyse van literatuur als meehelpen met het uitvoeren van empirisch onderzoek.
 • Je maakt deel uit van het team Doen wat werkt en levert een bijdrage aan het functioneren van het team.
 • Je krijgt volop de ruimte om ervaring op te doen bij verschillende soorten onderzoek die Movisie uitvoert, projectmatig te werken en je professioneel te ontwikkelen.

Jij biedt ons:

 • Een relevante afgeronde opleiding op wo-niveau, zoals sociale wetenschappen, sociologie, communicatiewetenschappen of psychologie.
 • Kennis van en affiniteit met praktijkgericht onderzoek, sociale interventies en kwalitatieve onderzoeksmethoden (kennis van kwantitatieve onderzoeksmethode is een pré).
 • Je bent net afgestudeerd. 
 • Kennis van en affiniteit met de sociale sector en je bent bereid om op diverse thema’s te worden ingezet, zoals op het terrein van diversiteit, armoede en schulden, eenzaamheid, migratie, wijkgericht werken of de aanpak van discriminatie.
 • Kennis over hoe wij onze kennisproducten op sociale media goed toegankelijk kunnen maken.
 • Je bent betrokken, inventief en resultaatgericht.
 • Lef om ons team te verrassen met onbevooroordeelde frisse inzichten, waardoor ook wij weer op nieuwe sporen worden gezet.
 • Een frisse blik, vernieuwing en nieuwsgierigheid.

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief in een ‘open minded’ team.
 • Een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening).
 • Je wordt aangesteld als Aanstormend talent in de functie van Projectassistent. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 7, het aanvangsalaris is de starttrede, €2.422 (bij 36 uur per week). Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ongeveer 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget.
 • Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.
 • Ons kantoor ligt direct aan het Centraal Station in Utrecht en is dus goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Movisie hecht aan een divers samengesteld personeelsbestand. Mensen met een beperking, een migranten- of vluchtelingenachtergrond worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Heb je meer dan een half jaar ervaring als onderzoeker? Dan heeft solliciteren geen zin.

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren?

Vul dan uiterlijk 25 augustus 2019 het onderstaande sollicitatieformulier in en sluit je motivatie en cv bij. 

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met René Broekroelofs (06 55440532 of Els Kok (06 55440552. De eerste gesprekken vinden plaats op 5 september 2019. 

Werken bij Movisie

Wij werken aan een duurzame en positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie. Movisie is het landelijke kennisinstituut voor kennis en aanpak van sociale vraagstukken.

Voor overheden, burgers, professionals en hun organisaties ontwikkelt, verzamelt en verspreidt Movisie diepgaande en praktijkgerichte kennis. Door onze kennis en ervaring ook in de praktijk toe te passen, zorgen we voor een voortdurende verbinding tussen de werelden van beleid, wetenschap en praktijk. Movisie laat kennis stromen.

Bij Movisie werken ongeveer 125 mensen.

Sollicitatieformulier Aanstormend talent bij Doen wat werkt

Vul hieronder jouw gegevens in.