Vacature: Communicatieadviseur tijdelijk (32-36 uur)

Kom jij ons communicatieteam versterken?

Ben jij betrokken bij het sociaal domein en in staat kennis te vertalen naar aansprekende (online) content? Heb je ervaring met strategisch handelen en heb je overtuigingskracht om je collega's mee te nemen in het proces? En weet jij hoe je online impact kunt meten? Dan zijn we op zoek naar jou om ons communicatieteam te versterken! Wij zoeken een communicatieadviseur voor een periode van een half jaar, met de mogelijkheid om dit te verlengen tot een jaar.

Movisie maakt kennisproducten voor het sociaal domein. Met deze producten dragen we bij aan een duurzame positieve verandering voor mensen in kwetsbare posities. Dit vraagt om medewerkers die onze kennis effectief in de schijnwerpers kunnen zetten en weten hoe je sociaal professionals, beleidsmedewerkers, vrijwilligers en betrokken burgers aanspreekt en bereikt.

Het communicatieteam bestaat uit een mooie mix van meer ervaren en jongere collega's. We werken in subteams per programma. In elk programma werken verschillende communicatiecollega's aan de communicatie rondom de thema's die binnen het programma vallen. Denk daarbij aan thema’s als armoede en schulden, discriminatie, ervaringsdeskundigheid en eenzaamheid. Daarnaast maak je ook onderdeel uit van Team Online, waarin je je bezighoudt met de online strategie van Movisie. En voer je ook Movisiebrede communicatietaken uit, zoals berichten plaatsen op ons intranet. 

In het communicatieteam heerst een goede sfeer: er is ruimte voor het stellen van vragen, er zijn volop feedback- en intervisiemomenten en we plannen informele activiteiten binnen en buiten kantooruren.    

Wat wordt jouw rol?

De rol van communicatieadviseur is bij Movisie breed. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Geen werkdag is hetzelfde! Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag om de impact van onze communicatie te meten met onder andere Google Analytics / Data studio en Coosto. Op basis van deze analyses adviseer je collega’s om hun communicatie nog verder te verbeteren. Daarnaast schrijf en redigeer je veel, bijvoorbeeld teksten voor de website, nieuwsbrieven en publicaties. Je ontwikkelt communicatiestrategieën en voert deze uit voor een of meerdere van onze programma’s. Maar ook werk je mee aan en bedenk je andere vormen dan tekst om onze kennis te verspreiden, bijvoorbeeld via evenementen, video’s, podcasts enz. Je werkt heel veel samen met collega’s, maar ook met externe opdrachtgevers.

Wat neem jij mee?

  • Een marketing, communicatie of journalistiek gerelateerde opleiding op hbo- of wo-niveau met kennis van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van communicatie.
  • Minimaal drie jaar ervaring in een communicatiefunctie waaronder met online marketing/adverteren, redactie, schrijven van artikelen, drukwerk en ontwikkelen en onderhoud van sociale media.
  • Je kunt zelfstandig communicatieprojecten leiden en hierbij de kwaliteiten van je teamgenoten benutten.
  • Je kunt goed samenwerken met theoretisch geschoolde professionals binnen en buiten het team. Hiermee bedoelen we dat je het belang van de ander en het team kunt inzien, af kunt stemmen over eigen werk en communicatie kunt organiseren wanneer nodig.
  • Ervaring met ontwikkeling en onderhoud van digitale middelen en sociale media.
  • Je bent reflectief: hiermee bedoelen we dat je kritisch kunt zijn op je eigen handelen, fouten durft te maken en van je fouten kunt leren.
  • Ervaring met een of meerdere thema’s waar wij ons als organisatie mee bezighouden, zoals armoede, eenzaamheid, ervaringsdeskundigheid, vrijwillige inzet en meer.
  • Je bent in staat om online impact te meten en kunt dit interpreteren en omzetten naar advies waardoor onze communicatie steeds beter wordt.
  • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een aanstelling (32-36 uur per week) voor een half jaar. Mogelijk kan dit verlengd worden tot een jaar. Het salaris bedraagt minimaal €3.015,- en maximaal €4.445,- (schaal 9 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget, de mogelijkheid tot flexibele inzet van het feestdagenverlof, onbeperkt gebruik van de online trainingen van New Heroes en hybride werkmogelijkheden.
 
Ons kantoor is gevestigd in Utrecht en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Wij werken hybride, dit betekent dat je voldoende ruimte krijgt om vanuit thuis te werken maar je ook regelmatig op kantoor aanwezig bent.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en wil onbedoelde uitsluiting voorkomen en tegengaan. Movisie wil ook dat haar divers personeel zich thuis voelt. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren.

Meer weten en solliciteren?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Wendy Haasnoot via w.haasnoot@movisie.nl of 06 – 5544 0584. 

Je kunt niet meer reageren op deze vacature. De gesprekken vinden plaats op woensdag 29 maart.

Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.