Vacature: Communicatiemedewerker Sociale stabiliteit (tijdelijk, 32-36 uur)

Ben jij betrokken bij het sociaal domein en in staat kennis te vertalen naar aansprekende (online) content? Dan zijn we op zoek naar jou om ons communicatieteam te versterken! Movisie maakt kennisproducten voor het sociaal domein. Hiermee dragen we bij aan een duurzame positieve verandering voor mensen in kwetsbare posities. Dit vraagt om medewerkers die onze kennis effectief in de schijnwerpers kunnen zetten en weten hoe je sociaal professionals, beleidsmedewerkers, vrijwilligers en betrokken burgers aanspreekt.

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Ons communicatieteam bestaat uit vijftien collega’s. Binnen dit team werken we in vijf kleinere subteams. Jij komt te werken voor een van die subteams, namelijk Sociale stabiliteit. Je werkt op dit programma intensief samen met twee communicatiecollega’s. Samen zet je de kennis, projecten en producten van het programma op de kaart. Daarnaast voer je ook Movisiebrede taken uit, zoals het samenstellen van verschillende nieuwsbrieven, social media en ons intranet. Daarnaast zetten we je ook in voor Kennisplatform Inclusief Samenleven. 

Programma Sociale stabiliteit

De toenemende kansenongelijkheid heeft een negatieve impact op individuen en de samenleving als geheel. Dit zorgt ervoor dat verschillende groepen steeds verder uit elkaar komen te staan en dat de maatschappelijke dialoog steeds harder wordt. In wijken met veel sociale problematiek en criminaliteit zien we dat dit vaak gekoppeld wordt aan de culturele achtergrond van inwoners. Dat kan een voedingsbodem zijn voor discriminatie en polarisatie. Zo ontstaan verstoorde en gespannen verhoudingen tussen inwoners. Dit heeft een negatieve impact op hoe we met elkaar samenleven en daarmee op de leefbaarheid en veiligheid in wijken. Binnen dit programma willen we zorgen voor een sociaal veilige en veerkrachtige samenleving waarin iedereen gelijk behandeld wordt en zich erkend en thuis voelt.

Dat doen we niet alleen binnen Movisie, maar ook in samenwerking met het Verwey-Jonker Instituut voor het Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS). Het doel van KIS is om een fundamentele bijdrage te leveren aan een stabiele samenleving waarin mensen met verschillende achtergronden, levensstijlen en religies naast elkaar leven.  De thema's waar KIS zich mee bezighoudt worden bepaald door eigen kennis en inzicht én door de kennisbehoefte vanuit het werkveld en de samenleving. Lees meer op www.kis.nl.

Wat wordt jouw rol?

De rol van communicatiemedewerker is bij Movisie breed, er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Geen werkdag is hetzelfde!  Zo schrijf en redigeer je veel, bijvoorbeeld teksten voor de website, nieuwsbrieven en publicaties. Maar ook werk je mee aan en bedenk je andere vormen dan tekst om onze kennis te verspreiden. Bijvoorbeeld via evenementen, video’s, podcasts enz. Je werkt heel veel samen met collega’s, maar ook met externe opdrachtgevers.

Wat neem jij mee?

  • Je bent op zeer korte termijn beschikbaar. De gewenste startdatum is 1 juli 2022.
  • Een marketing, communicatie of journalistiek gerelateerde opleiding met kennis van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van communicatie.
  • 1-5 jaar ervaring in een communicatiefunctie (dat mag ook in de vorm van stages) waaronder met online marketing/adverteren, redactie, schrijven van artikelen, drukwerk en ontwikkelen en onderhoud van social media en websites.
  • Je hebt aantoonbaar goede redactionele- en schrijfvaardigheden. 
  • Je bent in staat om online impact te meten en kunt dit interpreteren en omzetten naar advies waardoor onze communicatie steeds beter wordt.
  • Je hebt ervaring en/of affiniteit met de thema’s van het programma Sociale stabiliteit.
  • Je kunt goed samenwerken met professionals binnen en buiten het team. Hiermee bedoelen we dat je het belang van de ander en het team kunt inzien, af kunt stemmen over eigen werk en communicatie kunt organiseren wanneer nodig.
  • Je bent in staat om evenementen en bijeenkomsten te organiseren.
  • Ervaring met het maken en versturen van nieuwsbrieven is een pre. 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling (32 - 36 uur per week) voor minimaal vier maanden in verband met zwangerschapsvervanging. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €2.780,- en maximaal €4.358,- (schaal 8 of 9 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes. 

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Je kunt de plaats waar je werkt flexibel indelen, door afwisselend thuis en op kantoor te werken. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. 

Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren.