Vacature (eind)redacteur Sociale Vraagstukken (32-36 uur)

Movisie is uitgever van het onafhankelijke Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en de website www.socialevraagstukken.nl. Voor de website werken we o.a. samen met kennisinstituten van universiteiten en met de Nederlandse Sociologische Vereniging. Onder verantwoordelijkheid van een onafhankelijke redactie verschijnen dagelijks artikelen op deze site over actuele sociale kwesties. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar en bevat verschillende soorten artikelen op het snijvlak van wetenschap, beleid en praktijk. Voor het tijdschrift en de website zijn we op zoek naar een (eind)redacteur Sociale Vraagstukken voor 32-36 uur per week, per 1 januari 2022.

Als (eind)redacteur Sociale Vraagstukken (blad en site) sla je een brug tussen wetenschap en praktijk. In samenspraak met de hoofdredacteur en de redactie speur je naar bijdragen van wetenschappers en professionals, bepaal en coördineer je de inhoud van blad en site. Je benadert auteurs en begeleidt hen naar leesbare bijdragen.

Je belangrijkste taken

 • Samen met de redactie bedenken en uitzetten van artikelen voor blad en site en dit proces coördineren. 
 • Eindredactie van artikelen. 
 • Contact onderhouden met freelancers, webredacteur, vormgever, drukker en hoofdredacteur.
 • Eén dag in de week schrijf en redigeer je teksten voor andere middelen van Movisie.

Kennis en vaardigheden

 • Je hebt een visie op de vraagstukken van het sociaal domein.
 • Je hebt enige jaren ervaring met eindredactie van teksten voor een breder publiek.
 • Je hebt aantoonbare betrokkenheid met sociale vraagstukken.
 • Je hebt gevoel en kunde voor het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar een breder publiek.
 • Je hebt interesse voor nieuwe media in beeld en geluid.
 • Je opleidingsniveau is Hbo in de richting van journalistiek, eindredactie.
 • Je bent inventief: daarmee bedoelen we dat je nieuwsgierig en onderzoekend bent naar nieuwe ideeën en onderwerpen voor artikelen.
 • Je beschikt over communicatieve en organisatorische vaardigheden: hiermee bedoelen we dat je de Nederlandse taal goed beheerst, makkelijk contact maakt met een breed publiek en met netwerken, afstemming zoekt in je team en het proces vanaf inhoud van het blad bepalen en maken tot het (op tijd) uitgeven ervan kunt realiseren. 

Wat biedt Movisie?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling (32 - 36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal €2.936,- en maximaal €4.252,- (schaal 9 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes. 

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Door de maatregelen omtrent het coronavirus werken we voornamelijk thuis. Ook na deze periode kun je jouw werktijden flexibel in blijven delen, door afwisselend thuis en op kantoor te werken. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. 

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marcel Ham, hoofdredacteur Sociale Vraagstukken via 06 55 44 05 41.

Solliciteren

Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. 

Daarom nodigen we iedereen die zich in deze oproep herkent uit om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geboorteplaats, geloofsovertuiging, (fysieke) uitdagingen, gender en seksuele voorkeur. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten. Heb je interesse om te solliciteren? Vul dan uiterlijk 1 december het sollicitatieformulier in onderaan deze pagina en sluit je cv bij.

Sollicitatieformulier (eind)redacteur Sociale Vraagstukken

Vul hieronder je gegevens in.