Vacature Functioneel applicatiebeheerder (32-36 uur per week)

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet

Vind jij het leuk medewerkers ondersteuning te bieden met ICT systemen, ben je goed ingevoerd daarin en oplossings- en klantgericht dan heeft Movisie wellicht de baan voor jou. Wij zijn op zoek naar een Functioneel applicatiebeheerder Office 365 (32-36 uur per week).

Steeds meer activiteiten van Movisie vinden online plaats en het beheer van nieuwe (online) applicaties neemt toe. In 2021 zal Movisie bovendien overgaan van het werken binnen RDS naar de Microsoft Cloud en Office 365 omgeving. Voor de afdeling Informatiemanagement en ICT zijn wij daarom op zoek naar een functioneel applicatiebeheerder voor Office 365 (32-36 uur per week) die ondersteunt bij het uitvoeren van functionele en applicatiebeheertaken.

Team en applicaties

De dagelijkse ondersteuning van de kantoorautomatisering en ICT helpdesk zijn ondergebracht bij een shared service centrum.  Daarnaast heeft Movisie een kleine afdeling Informatiemanagement en ICT van twee medewerkers. Zij ondersteunen de meer bedrijfseigen werkprocessen en ICT-systemen van Movisie. De teamleden hebben hun eigen expertise en werkzaamheden. Jij wordt de functioneel applicatiebeheerder van Office 365.

Movisie heeft applicaties gericht op de interne bedrijfsvoering en ook systemen die op de externe bedrijfsvoering zijn gericht:

 1. Intern: project- en documentmanagement, intranet, communicatietools
  1. Samenwerken en documentbeheer: Teams/Sharepoint (nu nog Alfresco)
  2. FA, HRM, projectbeheer: Afas
  3. Wijzigingenbeheer: Topdesk (nu nog Midas)
 2. Extern: websites, leeromgevingen, communicatietools
  1. Websites: Drupal en Wordpress
  2. Leeromgeving: Moodle, LTI
  3. Online en communicatie: Zoom, Mentimeter, Mural, Enalyser

Wat wordt jouw rol?

Je hebt een afwisselende baan, waarbij je veel contact hebt met eindgebruikers zowel binnen als buiten onze organisatie. Als functioneel applicatiebeheerder lever je een belangrijke bijdrage bij de overgang van RDS naar Microsoft Cloud en Office 365 omgeving. 

Je beantwoordt vragen over applicaties. Je weet wat er speelt en signaleert behoeften op het gebied van digitaal werken. Je vertaalt gebruikerswensen en procedures naar processen. Je draagt zorg voor het onderhoud van procedure- en procesbeschrijvingen.

Je voert overleg met directe collega’s. Je neemt hun taken zo mogelijk waar tijdens afwezigheid. Je blijft je eigen kennis en vaardigheden ontwikkelen. Je neemt actief deel aan projecten, zoals het Office 365 traject. Je implementeert, test en accepteert nieuwe functionaliteiten. Je onderhoudt contacten met externe leveranciers wanneer er problemen met applicaties zijn (veelal gebeurt dit via ticketsystemen).

Jij biedt ons:

 • Hbo werk- en denkniveau (een afgeronde automatiseringsopleiding is een pre).
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Ervaring met en kennis van de Office 365 omgeving. 
 • Bekendheid met website- en hosting terminologie. Ervaring met Moodle en Drupal is een pre.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Een klant- en oplossingsgerichte instelling.

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende baan met ruimte voor eigen initiatief en veel ontwikkelkansen.
 • Een salaris conform de cao Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening).
 • Je wordt aangesteld in de functie van Medewerker Infrastructuur en beheer 1. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 9 met een bruto salaris van minimaal € 2.884,- en maximaal € 4.252,- bij 36 uur per week. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget.
 • Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.
 • Aanbod van een breed pakket aan online trainingen van New Heroes.
 • Ons kantoor is gevestigd in Utrecht en goed bereikbaar met openbaar vervoer.
 • Faciliteiten om jouw thuiswerkplek goed in te richten, omdat wij in verband met de huidige coronamaatregelen voornamelijk thuiswerken. 

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren?

Vul dan het onderstaande sollicitatieformulier in en sluit je motivatiebrief en cv bij. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Gert Hooijer, telefoonnummer 030 - 7892175.  

Movisie hecht aan een divers samengesteld personeelsbestand. Mensen met een migranten- en/of vluchtelingenachtergrond en/of een beperking worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Movisie

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Bij Movisie werken ongeveer 140 mensen.

Sollicitatieformulier Functioneel applicatiebeheerder

Vul hieronder jouw gegevens in.