Vacature: Functioneel beheerder (32 - 36 uur)

Deze vacature verspreiden we tegelijk intern en extern

Ben jij een gedreven functioneel beheerder met een passie voor technologie en een scherp oog voor detail? Bij ons kennisinstituut krijg je de unieke kans om binnen een compact en hecht ICT-team de cruciale rol te vervullen van functioneel beheerder voor onze externe applicaties.

Je zorgt ervoor dat onze systemen optimaal presteren en bent de schakel tussen de gebruikers en de techniek. In een dynamische werkomgeving werk je nauw samen met diverse afdelingen om processen te stroomlijnen en innovatieve oplossingen te implementeren. Wil jij bijdragen aan onze missie en je expertise inzetten voor vooruitgang? Solliciteer dan nu en word de drijvende kracht achter onze ICT-voorzieningen!

Team en applicaties

Movisie heeft een kleine afdeling Informatiemanagement en ICT van drie medewerkers. Zij ondersteunen de bedrijfseigen werkprocessen en ICT-systemen van Movisie. Applicaties zijn gericht op de interne bedrijfsvoering, zoals Afas maar ook op externe bedrijfsvoering en samenwerking zoals websites en Microsoft 365. Teamleden hebben hun eigen expertise en werkzaamheden en nemen elkaar bij afwezigheid zo mogelijk waar. Jij wordt functioneel applicatiebeheerder van de externe applicaties en je hoofdexpertise ligt op het gebied van websites en webbased applicaties.
De dagelijkse ondersteuning van de kantoorautomatisering en ICT helpdesk zijn ondergebracht bij een shared service centrum (Sekondant) met wie veel wordt samengewerkt.

Wat zijn je belangrijkste werkzaamheden?

 • Je beantwoordt vragen en verzoeken van je collega’s over ICT-zaken die jouw applicaties betreffen.
 • Je helpt mee om de bestaande informatiesystemen te beheren, onderhouden en optimaliseren. Je test wijzigingen en nieuwe functionaliteiten en documenteert deze.
 • Je monitort externe applicaties op instabiliteit en storingen.
 • Je onderhoudt contact (pro- en reactief) met de externe partijen en hosting providers over storingen, updates & upgrades, planning, etc. 
 • Je neemt je collega’s waar bij afwezigheid, ook waar het andere applicaties dan de jouwe betreft.
 • Je hebt wekelijks teamoverleg op kantoor.

Hoe kan een werkdag er uitzien?

Je start je laptop op – of je nu op kantoor bent, of vanaf huis werkt. Het eerste wat je doet is je eigen mailbox en die van functioneel beheer checken en filteren op dringende en minder dringende berichten. Ondertussen start je Topdesk op, het centrale ticketsysteem waar zowel je Movisie-collega’s als Sekondant hun vragen aan functioneel beheer stellen. Je selecteert de vragen die je zelf gaat behandelen. Vragen die niet direct op jouw terrein liggen, wijs je toe aan de juiste persoon of afdeling. Dit doe je gedurende de dag meerdere malen.

Op kantoor loop je een rondje naar de koffiemachine, en kijk je ondertussen of er collega’s aanwezig zijn die net hun vraag via de mail of Topdesk hebben gesteld. Dat scheelt weer mails beantwoorden. En bovendien krijg je zo aanvullende informatie die via het systeem lastiger zijn te communiceren. Als voorbereiding op het wekelijkse teamoverleg werk je het takenoverzicht van het team bij enen bepaalt welke zaken je mee wilt delen of bespreken. Ook vragen die voor je collega’s zijn bestemd, maar waar jij het fijne van wilt weten voeg je toe aan je behandellijstje. Na het overleg zie je dat er meldingen uit het monitoringsysteem zijn gekomen dat één van de websites niet bereikbaar is. Je zoekt direct uit wat er aan de hand is en neemt daarvoor contact op met de externe leverancier.

Wat breng jij mee?

 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Ruime kennis en ervaring met website- en hosting terminologie van CMS’en (Drupal, Wordpress) en leeromgevingen (Moodle).
 • Kennis van HTML, CSS, SQL en/of javascript is een pre voor het configureren en optimaliseren van deze applicaties.
 • Kennis van Microsoft Office 365 en/of AFAS is een pre.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden. Dit betekent dat je actief kunt luisteren om verwachtingen helder te krijgen én jouw gedachten, ideeën en suggesties, verbaal en op schrift, helder kunnen voorleggen aan anderen.
 • Een klant- en oplossingsgerichte instelling. Dit betekent dat je snel kunt reageren op vragen vanuit de organisatie en met je kundige analyses een passende oplossing kunt aanbieden.

Wat bieden we jou?

 • Een afwisselende baan met uitdaging en ruimte voor eigen initiatief in een boeiende en dynamische werkomgeving met een plezierige, informele en collegiale sfeer.
 • Je krijgt een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Je wordt aangesteld in de functie van medewerker infrastructuur en beheer 1. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal €3.552,- en maximaal €5.144,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur conform de cao Sociaal Werk) (schaal 9) met een uitloop naar maximaal € 5.512 bruto per maand.
 • Naast salaris ontvang je o.a. een individueel keuzebudget van 17% van je brutosalaris, een vergoeding om jouw thuiswerkplek goed in te richten, er is een individueel loopbaanbudget en een goede pensioenregeling via PFZW.

Movisie is gevestigd in Utrecht en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Wij werken hybride waarbij je regelmatig op kantoor bent en ook voldoende ruimte krijgt om vanuit huis te werken. Voor deze functie vragen we dat je minimaal twee dagen per week op kantoor werkt en eventueel de overige dagen vanuit huis. Werktijden worden in overleg vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is. 

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n ruim 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe.  We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.  Movisie zet in op kennis uit drie kennisbronnen (wetenschappelijke kennis, vakkennis van professionals en ervaringskennis). Movisie is een samensturende organisatie, vrij plat georganiseerd.  

Solliciteren

Movisie zet zich in voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van onbedoelde uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin diverse medewerkers zich thuis voelen. Movisie hecht waarde aan een inclusief en divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. Daarom nodigen we iedereen die zich in deze vacaturetekst herkent uit om te solliciteren, ongeacht leeftijd, achtergrond, geboorteplaats, geloofsovertuiging, (fysieke) uitdaging, gender of seksuele voorkeur. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten. 

Heb je interesse om te solliciteren? Vul dan uiterlijk zondag 30 juni het sollicitatieformulier in onderaan deze pagina.   
   
De eerste gesprekken zullen uiterlijk in de week van 1 juli worden gepland. De tweede gesprekken worden uiterlijk gepland in de week van 8 juli.

Meer weten?

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Loek Coenraad via l.coenraad@movisie.nl of via telefoonnummer 030 - 789 2138.

Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.

Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Sollicitatieformulier functioneel beheerder

Vul hieronder jouw gegevens in.