Vacature medewerker HRM (32 uur)

Wil jij het verschil maken voor de mensen die het verschil maken in onze maatschappij? Voel jij je thuis in een samensturende organisatie met hoogopgeleide mensen die vanuit hun hart werken? Ben jij die kanjer die onze personeelsadministratie helemaal op orde houdt. En vind jij het prettig om de eerste vraagbaak te zijn voor onze mensen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het afgelopen jaar zijn we als organisatie flink gegroeid, deze vacature is dan ook een uitbreiding op het huidige team. Naast groei zijn er veel veranderingen in de organisatie geweest en is het tijd om vanuit HRM verder te bouwen aan diverse thema’s. Als medewerker HRM heb je een administratieve én ondersteunende rol. Je zorgt natuurlijk voor een correcte personeels- en salarisadministratie. Je stelt arbeidsovereenkomsten en brieven op. Je beantwoordt vragen van medewerkers over de CAO,  Afas-processen, personele regelingen, etc. Je levert gegevens aan ten behoeve van managementinformatie vanuit de verschillende systemen maar vooral uit Afas en kunt ze indien nodig bewerken, veelal in Excel. Ook bied je (administratieve) ondersteuning aan de HRM adviseurs, bijvoorbeeld bij werving en selectieprocessen, verzuim maar ook bij lopende HR projecten. Daarnaast kun je het functioneel beheer voor de HRM module van Afas uitwisselbaar met je collega medewerker HRM uitvoeren. Uiteraard werk je ook samen met de financiële administratie. 

Kortom: een mooie en afwisselende functie!

Wat neem jij mee?

  • Ervaring als medewerker HRM.
  • Minimaal een Mbo-diploma bij voorkeur richting (personeels) administratie.
  • Kennis van en ervaring met Afas en Microsoft office is een vereiste.
  • Kennis van de Cao Sociaal Werk en in staat zijn om deze toe te passen in de (salaris) administratie of de bereidheid om deze kennis op te doen.
  • Communicatieve vaardigheden: hiermee bedoelen we dat je dat goed in staat bent jouw boodschap over te brengen rekening houdend met de ander zowel mondeling als schriftelijk. Bijvoorbeeld bij het uitleggen van beleid, wet- en regelgeving of het op papier van een antwoord op een vraag van een van onze medewerkers.
  • Reflectievermogen: hiermee bedoelen we dat je kritisch kunt zijn op je eigen handelen, fouten durft te maken en van fouten kunt leren.
  • Accuraatheid: hiermee bedoelen we dat je nauwkeurig werkt met oog voor details, ook als je onder druk staat. 
  • Integriteit: hiermee bedoelen we dat je eerlijk en betrouwbaar bent en dat je handelt conform beleid, wet- en regelgeving.
  • Organisatorische vaardigheden: hiermee bedoelen we dat je je werk zo organiseert dat je het overzicht behoudt, de juiste prioriteiten stelt en samenwerkt waar dat handig is.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een aanstelling (32 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt aangesteld in de functie van Medewerker HRM. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €2.501,- en maximaal €3.494,- (schaal 7 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 16% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes. 

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Door de maatregelen omtrent het coronavirus werken we voornamelijk thuis. Ook na deze periode kun je jouw werktijden flexibel in blijven delen, door afwisselend thuis en op kantoor te werken. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Het HRM-team bestaat op dit moment uit 2 senior HRM-adviseurs en een medewerker HR. Ieder werkt vanuit zijn eigen rol/expertise samen aan de actuele HR-thema’s en vraagstukken. Door het invullen van deze vacature vindt er een uitbreiding plaats.

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Esther de Wit (senior HRM-adviseur) via e.dewit@movisie.nl of 06 - 1855 7833.

Solliciteren

Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. 

Daarom nodigen we iedereen die zich in deze oproep herkent uit om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, achtergrond, geboorteplaats, geloofsovertuiging, (fysieke) uitdagingen, gender en seksuele voorkeur. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten.

Heb je interesse om te solliciteren? Vul dan uiterlijk 12 december 2021 het sollicitatieformulier in onderaan deze pagina en sluit je cv bij. De eerste gesprekken vinden (indien mogelijk fysiek) plaats op 16 december in de ochtend. De tweede ronde gesprekken vinden online plaats op 21 december in de middag. 

Sollicitatieformulier HRM medewerker

Vul hieronder je gegevens in.