Vacature: projectleider informele zorg (32-36 uur)

Deze vacature verspreiden we tegelijk intern en extern

Ben je een projectleider met kennis van, en ervaring met, veranderkundige aanpakken? Ben je inspirerend voor anderen en kun je (lokaal) impact realiseren? Gaat je hart sneller kloppen bij complexe vraagstukken over informele zorg? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een projectleider informele zorg (32-36 uur per week).

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.

Als projectleider ga je onderdeel uitmaken van het team ‘Informele Zorg’. Dit team zet zich in voor een optimale samenwerking tussen de formele en informele zorg. Dit vraagt om kwalitatief goede en passende ondersteuning van mantelzorgers, vrijwilligers en andere betrokkenen door middel van een integrale en innovatieve aanpak. 

Als team zorgen we ervoor dat beschikbare kennis over informele zorg op lokaal niveau wordt opgehaald, toegepast en doorontwikkeld, om vervolgens weer landelijk te delen. Zo kan iedereen gebruik maken van praktisch toepasbare kennis op dit thema. Hiervoor werken we met, en voor, professionals binnen met name gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties. Ook betrekken we mantelzorgers en andere informele zorgers in onze projecten. We brengen hen o.a. bij elkaar in werksessies en zorgen voor toegankelijke, praktische kennis met betrekking tot informele zorg. Het uitgangspunt hierbij is dat de mens en zijn leefwereld centraal staan, waarbij we streven naar een gezonde balans tussen het zorgen voor naasten en bijvoorbeeld werk, sociale relaties, hobby’s en ontspanning. 

Wat wordt jouw rol?

Je werkzaamheden bestaan uit: het ontwikkelen, leiden en uitvoeren van projecten. Denk aan adviestrajecten, lerende praktijken en/of het (door)ontwikkelen van kennis. Daarnaast acquireer je in samenwerking met collega’s nieuwe projecten. Je werkt vanuit een visie die door kennis is onderbouwd. Je maakt binnen de projecten gebruik van zowel wetenschappelijke- , professionele- als ervaringskennis. Je kunt deze visie goed overbrengen op verschillende landelijke en lokale partners zoals ministeries, gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties. Daarnaast leg je de verbinding met andere relevante kennisinstituten en thema’s binnen Movisie wanneer dit nodig is voor de projecten. Je zult ook meewerken aan projecten op de andere thema’s binnen Movisie. Daarom is het van belang dat je een brede interesse hebt in het voorkomen en aanpakken van thema’s gelinkt aan mensen in een kwetsbare situatie zoals burgerbetrokkenheid, eenzaamheid, psychische kwetsbaarheden, armoede en inclusie. 

Wat neem je mee?

  • Een bewezen wo denk- en werkniveau. Je hebt een brede blik, goede analytische vaardigheden, en bent nieuwsgierig naar nieuwe kennis. Je bent in staat om complexe maatschappelijke ontwikkelingen te duiden, aan elkaar te verbinden en concreet te maken. Je hebt bij voorkeur een achtergrond in de sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, organisatie- of transitiekunde. 
  • Je hebt kennis van, en ervaring met, het zelfstandig leiden van projecten op basis van veranderkundige aanpakken en de begeleiding daarvan. In deze (vaak innovatieve) projecten ben je een open, energieke en inspirerende procesbegeleider die ervaring heeft met veranderkundige aanpakken. In jouw projecten werk je samen met lokale partners zoals gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, mantelzorgers en vrijwilligers.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het leiden van projecten gerelateerd aan het thema informele zorg. Je bent in staat om leiding te geven aan een projectgroep. Onder leiding geven verstaan wij: het optimaal benutten van de kwaliteiten en eigenschappen van de groepsleden, het regelmatig bespreken van de stand van zaken, het organiseren van overleg, het monitoren van de financiële voortgang en collega’s begeleiden bij hun werkzaamheden.
  • Je werkt graag samen en kunt deze vaardigheid in complexe situaties inzetten. Je bent in staat draagvlak te creëren voor nieuwe initiatieven en kennis helder over te dragen. Om dat te doen krijg jij energie van nieuwe, onbekende situaties en beschik je over een goede dosis overtuigingskracht.
  • Je hebt affiniteit met het thema informele zorg.
  • Ervaring met het gezamenlijk acquireren van nieuwe projecten. Dat betekent dat je ervaring hebt met opstellen van offertes, het mee-indienen van subsidieaanvragen en het houden van acquisitiegesprekken met (potentiële) opdracht- of subsidiegevers.
  • Een heldere manier van communiceren, zowel mondeling als op schrift met interne en externe netwerkpartners. Hiermee bedoelen we dat je in staat bent je boodschap goed over te brengen, rekeninghoudend met de ander.

Herken jij jezelf hierin? Dan kan jij wel eens onze nieuwe collega zijn en zitten we met smart op jou te wachten!
 

Wat bieden we jou? 

Wij bieden je een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt aangesteld in de functie van senior medewerker 3. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €3.142,- en maximaal €4.712,-  (schaal 10 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes. 

Movisie is gevestigd in een goed bereikbaar kantoor in Utrecht. Wij werken hybride, dit betekent dat je voldoende ruimte krijgt om vanuit thuis te werken, maar je ook regelmatig op kantoor aanwezig bent. Je krijgt vanuit Movisie een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wie zijn wij?

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en wil onbedoelde uitsluiting voorkomen en tegengaan. Movisie wil ook dat haar divers personeel zich thuis voelt. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren.

Het team Informele Zorg is een mooie mix van jongere en meer ervaren teamleden, die zich allemaal volop inzetten voor het thema. Iedereen houdt zich, naast het thema informele zorg, ook bezig met andere maatschappelijke thema’s binnen Movisie die gerelateerd zijn aan informele zorg. Binnen het team is er veel ruimte voor (in)formele contactmomenten, creatieve (digitale) samenwerking en het ontwikkelen van jouw interesses en talenten. 

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren?

Je kunt niet meer reageren op deze vacature. De eerste ronde gesprekken vinden plaats op 14 en 18 april en de tweede ronde op 21 april op ons kantoor in Utrecht.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met: Roos Scherpenzeel via r.scherpenzeel@movisie.nl of 06 - 1956 2093 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag).

Wij willen onbedoelde uitsluiting voorkomen en maken daarom gebruik van de methode objectief werven en selecteren.