Vacature: projectmedewerker Inclusie en diversiteit (32-36 uur)

Movisie wil duurzame en positieve verandering bewerkstelligen bij mensen in een kwetsbare situatie. Gaat jouw hart sneller kloppen bij het idee dat je kan bijdragen aan een inclusievere samenleving? Dan heeft Movisie de baan voor jou. Wij zoeken een projectmedewerker Inclusie en diversiteit met werkervaring op het gebied van inclusie en diversiteit en specifiek op lhbti+ vraagstukken.

Het team inclusie en diversiteit is een kennismakelaar voor overheden, maatschappelijke organisaties, belangen- en welzijn- en zorgorganisaties van bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen, verbindt kennis en praktijk, vertaalt deze waar nodig en helpt het beleid en uitvoering tot stand te brengen. Via onder andere lerende praktijken werken we samen in de praktijk met sociale professionals, actieve inwoners, ervaringsdeskundigen en beleidsmedewerkers om samen en met kennis de uitvoerende werkzaamheden te versterken.

In het team Inclusie en diversiteit werken we bijvoorbeeld aan projecten over inclusieve gemeenten, diverse lhbti+ projecten en projecten rondom het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Een onderdeel van het team inclusie en diversiteit is het projectteam lhbti+. Dit team voert onder andere het programma Regenboogsteden uit, waarin ongeveer 56 gemeenten en twaalf Regenboogprovincies worden ondersteund bij de ontwikkeling en uitvoering van lokaal lhbti+ beleid. 

Wat wordt jouw rol?

Als projectmedewerker ben je breed inzetbaar, maar op voornamelijk lhbti+ projecten. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: 

 • Het adviseren van Regenbooggemeenten en -provincies. 
 • Organiseren kennisuitwisseling, werkateliers, kennisateliers regionale leernetwerken en schrijven van artikelen, handreikingen, etc.
 • Uitkomsten van onderzoeken interpreteren en vertalen naar de praktijk in de vorm van artikelen en praktisch toepasbare producten en tools.
 • Verbinden van landelijke en lokale praktijken en als adviseur hierin als intermediair fungeren.

Wat neem jij mee?  

 • Een afgeronde wetenschappelijke opleiding, in de sociale wetenschappen. 
 • Minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie én je hebt ruime kennis van en affiniteit met de thema’s lhbti+, gender- en sekse diversiteit en de intersectionaliteit met andere diversiteitsfactoren.
  Met kennis bedoelen we dat je op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op dit terrein in Nederland evenals recente wetenschappelijke onderzoeken. Met affiniteit bedoelen we dat je kunt laten zien dat je vanuit je (vrijwilligers)werk, studie of vrije tijd eerder zelf ervoor gekozen hebt om je bezig te houden met (een van) deze thema’s of je hiervoor in te zetten.
 • Je hebt kennis van gemeenten en beleidsterreinen in het sociaal domein.
 • Je hebt ervaring met het organiseren van verschillende soorten activiteiten, on- en offline.
 • Je kunt kennis uit onderzoeken duiden, interpreteren, valideren, onderling vergelijken en vertalen naar praktische tips en handvatten voor gemeenten en sociaal professionals. Je bent in staat om deze vraagstukken te vertalen naar een aanbod aan gemeenten en andere partijen.
 • Je werkt graag samen en kunt deze vaardigheid in complexe situaties inzetten.
 • Bovendien heb je een relevant netwerk in relatie tot bovengenoemde thema’s, zoals bijvoorbeeld  gemeenten, organisaties voor zorg en welzijn en (belangen) organisaties op gebied van inclusie en diversiteit en specifiek lhbti+ onderwerpen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een aanstelling (32-36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op een vaste aanstelling. Je wordt aangesteld in de functie van Medewerker inhoud 1. Het salaris bedraagt – afhankelijk van ervaring – minimaal €2.956,- en maximaal €4.358,- (schaal 9 van de cao Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van circa 18% van je brutosalaris, een loopbaanbudget en de mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van de online trainingen van New Heroes.  

Wie zijn wij? 

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Zo’n 140 Movisianen ontwikkelen samen met de praktijk kennis over wat écht goed werkt en samen passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren. Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. 

Wil je solliciteren?

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.
 
De eerste gesprekken worden gepland op 26 april 2022 via Teams. De tweede gesprekken worden gepland op 2 mei 2022 en deze gesprekken worden gevoerd op ons kantoor in Utrecht. 

Bij deze en andere vacatures passen wij de methode objectief werven en selecteren toe.

Meer weten? 

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan Charlot Pierik door te mailen naar c.pierik@movisie.nl.
 
Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.