Vacature Projectmedewerker Informele zorg (32 uur)

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet

Heb jij hart voor informele zorg? Ben jij in staat kennis en praktijk aan elkaar te verbinden? Zijn de woorden resultaatgericht, enthousiast en creatief op jou van toepassing? Dan zijn we naar jou op zoek! Movisie komt graag in contact met een Projectmedewerker Informele zorg voor 32 uur per week.

De opgave van ons team

In onze samenleving, met grote diversiteit in mensen en groepen, is het sociale netwerk van mensen toenemend aan zet voor zorg en welzijn. Familie, buren en vrienden kijken waar ze ondersteuning kunnen bieden. De formele zorg sluit hierop aan en werkt met deze informele zorg samen. Als landelijk kennisinstituut dragen we bij aan lerende praktijken en bevorderen zo dat beschikbare kennis over informele zorg op lokaal niveau wordt gebruikt. We expliciteren leerervaringen en zorgen ervoor dat ook anderen daar weer gebruik van kunnen maken. We werken daarvoor met en voor gemeenten en organisaties, brengen ze bij elkaar in werkateliers en zorgen voor toegankelijke kennis met betrekking tot informele zorg.

Wat wordt jouw rol?

Met jou erbij bestaat het zelfsturende team informele zorg uit negen collega’s. Een gedeelte van je projecten pak je op samen met het team, daarnaast voer je ook projecten uit in de volle breedte van het sociaal domein met collega’s uit andere teams. Je krijgt veel ruimte voor initiatief, zowel in het team als in de projecten waarin je meewerkt.

Je werkzaamheden zijn divers. Daarbij kun je denken aan activiteiten om te komen tot een factsheet over een actueel vraagstuk bij informele zorg – je doet deskresearch, vertaalt dit naar praktische kennis en schrijft dit op een toegankelijke wijze op. Ook sturen we je op pad om interviews te houden of maak je zelf een topiclijst voor een praktijkonderzoek. Je doet dit allemaal onder supervisie van een senior collega.

Jij biedt ons:

 • Minimaal een hbo-opleiding, op het terrein van zorg & welzijn en/of bestuurskundige vraagstukken.
 • Minimaal twee jaar relevante werkervaring bij een zorg- of welzijnsorganisatie of bij een gemeente met expertise op het gebied van informele zorg.
 • Creativiteit in het vinden van oplossingen, je legt snel verbanden en denkt buiten bestaande kaders.
 • Je schrijft op toegankelijke wijze en kunt kennis aantrekkelijk presenteren in handreikingen, infographics of rapporten.
 • Een neus voor marktkansen, je signaleert deze en brengt ze in in het team en daarbij hoeven we je niet uit te leggen wat een proactieve houding is.
 • Teamplayer die snel kan schakelen, makkelijk communiceert (ook schriftelijk) en ervaring heeft met projectmatig werken.
 • Flexibiliteit, een wisselende werkdruk, hoge kwaliteitsstandaarden en bent in staat je eigen werkagenda met taken en deadlines, goed te beheren.

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor eigen initiatief in een ‘open minded’ team.
 • Een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening).
 • Een aanstelling in de functie van Medewerker Inhoud 2. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 8 minimaal €2.544 en maximaal €3.624 (bij 36 uur per week). Daarnaast is er een individueel Keuzebudget van circa 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget.
 • Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.

Movisie hecht aan een divers samengesteld personeelsbestand. Mensen met een beperking, een migranten- of vluchtelingenachtergrond worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Wil je solliciteren?

Vul dan uiterlijk 25 maart 2019 het onderstaande sollicitatieformulier in en sluit je motivatie en je cv bij. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 1 april 2019.

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Inge van Steekelenburg (tel  06-55440595).

Werken bij Movisie

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.
Bij Movisie werken ca. 125 mensen.

Sollicitatieformulier Projectmedewerker Informele zorg

Vul hieronder jouw gegevens in.