Vacature projectmedewerker inhoud bij het team Inclusie en diversiteit

Je kunt niet meer reageren op deze vacature

Ga jij helemaal voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen zichzelf kan zijn? Houd je ervan om vraagstukken helemaal uit te zoeken en ben jij in staat kennis en praktijk aan elkaar te verbinden? Dan heeft het team Inclusie en diversiteit de baan voor jou. Wij willen namelijk een projectmedewerker inhoud voor 32-36 uur aan ons team toevoegen.

In het team Inclusie en Diversiteit werken we in diverse projecten voor lokale en landelijke overheden en sociaal professionals. Een onderdeel van het team Inclusie en Diversiteit is het LHBTI-projectteam, waarvan jij onderdeel gaat uitmaken. 

Het LHBTI-projectteam van Movisie is gezaghebbend op het gebied van werken aan acceptatie, emancipatie, en (sociale) veiligheid van LHBTI-personen. Het team is een kennismakelaar voor overheden, maatschappelijke organisaties, belangen- en welzijn- en zorgorganisaties, verbindt kennis en praktijk, vertaalt deze waar nodig en helpt het beleid en uitvoering tot stand te brengen. Onze (kennis)functie bestaat uit vier onderdelen die in hun verbondenheid met elkaar zorgen voor een unieke positie in het veld. Deze vier onderdelen zijn: onderzoek, vraagbaak & advies, projecten en kennisdeling. 

Wat wordt jouw rol?

Als projectmedewerker ben je breed inzetbaar op verschillende projecten. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit: 

 • Het meewerken in verschillende projecten van het LHBTI-projectteam zoals Regenboogsteden, Rainbow academy en diverse andere projecten m.b.t. seksuele en genderdiversiteit.
 • Het inhoudelijk meewerken en het begeleiden van bijeenkomsten, webinars en congressen.
 • Het bijhouden van het kennisdossier o.a. in de vorm van artikelen, online trainingen en tools www.movisie.nl/lhbti-emancipatie.
 • Meewerken in onderzoek doen en een bijdrage leveren aan vertalen naar de praktijk. Het praktisch toepasbaar maken van onze projecten is van essentieel belang. 

Jij biedt ons:

 • Hbo/wo werk- en denkniveau bij voorkeur in de richting van sociale wetenschappen.
 • Ruime ervaring in het begeleiden van bijeenkomsten en deze inhoudelijk vorm te geven.
 • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en sekse-kenmerken en intersectionaliteit en weet deze kennis mee te nemen in je werk bij Movisie. 
 • Je voelt aan wat het effect kan zijn van diversiteitsfactoren op de positie die iemand heeft in de maatschappij.
 • Een netwerk op het gebied van seksuele en genderdiversiteit bij voorkeur ook met bi-culture zelforganisaties.
 • Je bent in staat resultaatgericht te werken: je weet wat de gewenste resultaten zijn en welke middelen en tijd daarvoor beschikbaar zijn, je kunt werken binnen planningen en budgetten.
 • Je bent in staat helder te communiceren (in het Nederlands) zowel mondeling als op schrift met interne en externe netwerkpartners en stakeholders en door middel van artikelen en presentaties.
 • Je bent pro actief, je denkt mee met het (project)team en pakt taken zelfstandig op.

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief.
 • Een salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform de cao Sociaal Werk (Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening). 
 • Een aanstelling in de functie van medewerker inhoud 2. Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 8 met min. €2.712 tot max. € 3.864 per maand (bij 36 uur per week). Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ca. 18% van je bruto salaris en een loopbaanbudget.
 • Een aanstelling voor een jaar met de mogelijkheid voor verlenging bij goed functioneren en een goede bedrijfseconomische situatie.
 • Toegang tot het online trainingsaanbod van New Heroes.
 • De mogelijkheid tot de flexibele inzet van feestdagenverlof.
 • Ons kantoor is in Utrecht goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Movisie hecht waarde aan inclusiviteit en een divers samengesteld personeelsbestand. Movisie is een organisatie die zich inzet voor gelijkheid en het voorkomen en tegengaan van uitsluiting en wil een organisatie zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. Mensen met verschillende leeftijden, achtergronden, geboorteplaatsen, geloofsovertuigingen, (fysieke) uitdagingen, genders en seksuele voorkeuren worden daarom uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. We zijn benieuwd naar jouw unieke perspectief, persoonlijke motivatie en kwaliteiten. 

Je kunt niet meer reageren op deze vacature.
 

Werken bij Movisie

Movisie is hét landelijk kennisinstituut voor een samenhangende aanpak van sociale vraagstukken. Samen met de praktijk ontwikkelen we kennis over wat echt goed werkt en passen we die kennis toe. De unieke rol van Movisie is het versnellen van leerprocessen. We zijn alleen tevreden als we een duurzame positieve verandering voor mensen in een kwetsbare positie realiseren.

Bij Movisie werken ongeveer 140 mensen.